COMPANII

Transportatorii ameninta sa lase magazinele goale de sarbatori

05 decembrie 2013, ora 10:48 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
camion.jpg
Transportatorii de marfa sunt decisi ca incepand din data de 9 decembrie sa-si inceteze activitatea, din cauza unor neintelegeri cu Ministerul Transporturilor.

"Satui sa tot astepte respectarea angajamentelor Ministerului de Transport in ceea ce priveste imbunatatirea contextului legislativ in care isi desfasoara activitatea, transportatorii din toata tara sunt decisi ca incepand din data de 9 decembrie sa inceteze activitatea specifica", se arata intr-un comunicat al Confederatiei Nationale Rutiere (CNR).

In data de 29 noiembrie reprezentanti ai transportatorilor de marfuri din intreaga tara impreuna cu delegatii ale patronatelor din transportul rutier au decis in cadrul unei reuniuni desfasurate langa Sibiu sa transmita un semnal ferm Guvernului Romaniei si ministerului de resort in contextul in care au epuizat toate caile diplomatice pentru a determina autoritatile sa accepte dialogul constructiv sa isi respecte angajamentele din primavara acetui an.

Potrivit CNR, actualul ministru al Transporturilor nu a raspuns la niciuna din adresele transmise de patronatele din transporturi de la momentul preluarii mandatului, "intelegand sa se intalneasca, dupa modelul fostului ministru Relu Fenechiu doar cu äapropiatiö ai ministerului cu care dealtfel, in ultimele saptamani, se 'aranjeaza' pe sest legislatia".

In tot acest context, transportatorii rutieri de marfuri mai primesc inca o lovitura de la Guvern prin scumpirea carburantilor odata prin cresterea accizei si totdata prin noua taxa de 7 centi + TVA, abuziv introdusa in carburanti, au adaugat reprezentantii CNR.

"Transportatorii autohtoni nu pot intelege si nici nu pot accepta explicatiile lipsite de logica prin care Guvernul incearca sa justifice abuzul comis. Astfel 'amortizarea' celor 7 centi pe fondul presupuselor predictii privind scaderea cotatiei internationale a barilului este o aberatie si un nonsens atata timp cat, intr-o asemenea situatie, in tarile europene pretul carburantilor va fi mai mic decat in Romania, fapt ce arunca si mai mult transportatorii romani in afara competitiei din piata europeana si regionala", au adaugat reprezentantii Confederatiei.

Ei mentioneaza ca, daca totusi o astfel de masura ar capata sens, este si mai de neinteles rationamentul aceluiasi guvern care crescand efortul transportatorilor autohtoni ce alimenteaza cu carburant in tara noastra, doresc sa construiasca cu prioritate autostrazi in afara fluxurilor si coridoarelor de transport comercial utilizand sumele ce spera a fi colectate din noua taxa.In acelasi context, autostrazile ce urmeaza a fi construite cu bani astfel colectati, vor fi mai mult ca sigur taxate dupa cum se exprimau in urma cu ceva timp guvernanti actuali.

Pentru toate aceste änoutatiö precum si pentru nerespectarea angajamentelor asumate de ministerul de resort in primavara acestui an, transportatorii rutieri de marfuri sunt mai decisi ca niciodata sa renunte la activitati pentru o perioada nedeterminata.

La intalnirea de langa Sibiu desfasurata saptamana trecuta au participat reprezentanti ai transportatorilor din 24 de judete precum si lideri ai Asociatiei Patronale a Transportatorilor din Arad, Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Federatiei Transportatorilor Europa, Asociatiei Transportatorilor Rutieri in Constructii, Breslei Marilor Transportatori din Cluj si Asociatiilor transportatorilor rutieri de marfuri din Maramures, Transilvania, Moldova si Constanta, patronate membre al Confederatiei Nationale Rutiere.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) atragea atentia luna trecuta ca prevederea introducerii unei accize de 7 eurocenti la litrul de carburant "este total nepotrivita in acest moment" si reprezinta "o amenintare grava si permanenta" pentru sectorul transporturilor.á

Transportatorii considera ca "dezvoltarea infrastructurii ar trebui sa constituie subiectul parteneriatului public-privat intr-o forma autentica, si nu folosind ca solutii binecunoscutele tertipuri romanesti". Potrivit acestora, "cresterea accizei la carburanti devine direct proportionala cu cresterea insolventeiáin transportul rutier".á
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 01:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter