- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A fost confirmat primul restaurant în care bucătarii sunt roboți! Ce spun clienții despre mâncare

10 Feb, 16:00 • Stefan Simion
Primul restaurant din lume în care bucătarii sunt roboți se află în Croația și se bucură de un succes inedit. Părerea clienților nu a întârziat să apară.
A fost confirmat primul restaurant în care bucătarii sunt roboți! Ce spun clienții despre mâncare

Roboții au început meseria de bucătar! A fost deschis primul restaurant din lume care oferă mâncare preparată fără implicare umană, citează stiripesurse.ro.

Situată în Croația, locația se bucură de succes inedit în momentul de față. Mâncarea este preparată de bucătari roboți, totul fără implicarea umană, în afară de momentele în care dispozitivele sunt încărcate cu ingrediente proaspete. Clienții și-au exprimat părerea în mediul online.

Roboții în bucătărie nu sunt o noutate

În mai multe restaurante similare, roboții sunt responsabili de prăjirea cartofilor, servire sau livrare. Aceștia prepară pizza sau hamburgeri pentru clienți, dar cu toate acestea, „nu există niciun robot care să pregătească o mâncare la oală din alimente proaspete” susține coproprietarul restaurantului din Zagreb care a făcut ravagii, cunoscut sub denumirea de Bots&Pots Sci-Food.

Pentru deschiderea acestui restaurant, investițiile depășesc suma de 1 milion de euro. Ideea a fost transformată în realitate după șapte ani de zile, timp în care partenerii lui Hrvoje Bujas au încercat să identifice cele mai bune soluții.

roboți
roboți

Vezi și: Din cauza automatizării, aproximativ 800 de milioane de locuri de muncă vor dispărea sau se vor transforma. Cum vor schimba roboții industria

„A fost într-adevăr o provocare să prepari o mâncare gata de consum din alimente proaspete în cel mai scurt timp posibil şi cât se poate de gustoasă” declară coproprietarul.

„Scopul nostru final este de a crea un restaurant fără chelner, fără bucătar şi fără numerar, în care să comanzi, să primeşti şi să plăteşti mâncarea fără contact uman” a adăugat Bujas.

Ce spun clienții despre mâncare

Curiozitatea multor persoane a fost stârnită odată cu deschiderea acestui restaurant, fiind unul unic în lume. Bots&Pots Sci-Food s-a bucurat de un număr considerabil de clienți, care nu au ezitat să reacționeze după ce au gustat mâncarea preparată de bucătarii roboți.

„Mâncarea este de calitate superioară” susține Lovro Petar Andrisek, un băiat de 18 ani, care și-a sărbătorit ziua de naștere în respectivul local.

Patru mese pot fi preparate de cinci bucătari roboți, totul în 15 minute. Într-o oră se pot găti cel puțin 100 feluri de mâncare. Investițiile pentru deschiderea acestui restaurant au fost unele mari, având în vedere că un singur robot costă 10.000 de euro, dacă acesta ar fi de vânzare.

Citește și: Tesla și Google spun că vor produce în masă roboții cu chip de om care să ne ajute în treburile casnice. Cât de aproape suntem de situația ca filmele SF să devină realitate?

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult