- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alimente gratuite pentru familiile din categoriile vulnerabile. Singura condiţie care trebuie îndeplinită de beneficiari

31 Jan, 16:44 • Stefan Simion
Familiile din categoriile vulnerabile din Olanda au avut parte de o surpriză uriaşă în ultimele zile. Pe lângă ajutoarele financiare pe care le primesc de la stat, olandezii din categoriile vulnerabile vor putea să îşi procure şi alimente gratuite dintr-un supermarket special.
Alimente gratuite pentru familiile din categoriile vulnerabile. Singura condiţie care trebuie îndeplinită de beneficiari

După ce primesc alimente gratuite, beneficiarii au parte și de îndrumare ca să se pună pe picioare. Supermarketul Fris (în traducere, proaspăt) a fost deschis în cartierul Wildemanbuurt din Amsterdam Nieuw-West, Olanda.

Beneficiarii trebuie să respecte o singură condiţie pentru a intra în posesia alimentelor gratuite – să accepte ajutorul unui îndrumător de la Studiezalen, fundația din spatele acestui supermarket. Acest ajutor se referă la căutarea unui loc de muncă sau ucenicie până la înscrierea pentru ajutoarele sociale potrivite. Fundația ajută și familiile cu copii care au fost victime ale hărțuirii sau tineri cu probleme de dependență.

Alimente gratuite pentru familiie din categoriile vulnerabile

Vrem să eliminăm acest stres din fiecare zi. Vă vom oferi un somn liniștit. Acesta este începutul. Oamenii trebuie să trăiască, nu doar să supraviețuiască”, explică, fondatorul Studizalen, Abdelhamid Idrissi (33 de ani), pentru ziarulromanesc.de

Idrissi spune însă că noul supermarket nu este o bancă de alimente. Persoanele nevoiaşe pot veni zilnic să se aprovizioneze.

Citeste si Supermarketurile profită de români. Cum evoluează marii retaileri, în plină criză economică

Nu avem nevoie de dovezi ale sărăciei, vedem sărăcia în fiecare zi în sălile noastre de studiu. De asemenea, nu distribuim pachete de două ori pe săptămână, dar oamenii pot veni să facă se aprovizioneze de aici în fiecare zi. Asta se bazează pe încredere. Și îi păstrăm pentru îndrumare”, a adăugat fondatorul Studizalen.

80 de familii din Nieuw-West sunt susținute prin aceasă inițiativă, însă cei care au nevoie de un asemenea sprijin sunt însă mult mai mulți. Ca să-i ajute pe cât mai mulți dintre ei, fundația încearcă să obțină mai multe sponsorizări pentru alimente gratis în supermarket.

Olanda este unicul stat UE în care venitul minim îi împiedică pe oameni să cadă sub pragul sărăciei, arată un nou raport al Comisiei Europene, citat de euobserver.com.

Venitul nu e măsurat în funcție de salariul minim pe economie, ci mai degrabă ca o plasă de siguranță socială, cum ar fi o plată directă în numerar, care nu permite ca oamenii să ajungă săraci.

Citeste si Prețurile din magazinele românești sunt șocante pentru străini. Clipul unui italian dintr-un supermarket a devenit viral: „E absurd!”

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult