Potrivit unei cercetări recente realizate de Talker Research, 17 la sută dintre americani se gândesc sau au deja planuri să se mute în altă țară până în 2030.
Generația Millennials (tineri născuți în intervalul 1981 – 1996) este cea mai dornică să plece de tot din SUA. Un sfert dintre cei din acest segment de vârstă au confirmat că se gândesc la emigrare sau și-au făcut deja planuri în acest sens, conform aceluiași sondaj, notează adevarul.
Sondajul mai arată că 44 la sută dintre americani au visat mereu să experimenteze viața de expați.
1.Canada (menționată de 19 la sută dintre respondenți), pentru asistența medicală de înaltă calitate, peisajele naturale și abordarea practică a echilibrului dintre muncă și viața personală
2.Italia (11 la sută), pentru bucătăria, cultură și oameni, peisaje
3.Anglia (10 la sută), pentru cultura și modul de viață, istoria bogată, peisajul și asistența medicală de top
4.Australia (10 la sută)
5.Irlanda (8 la sută)
Experții au identificat numeroase cauze ale dorinței multor americani de a se muta în altă țară.
”Mulți profesioniști, în special generațiile mai tinere, se întreabă dacă ‘visul american’ tradițional mai este realizabil. Creșterea vertiginoasă a prețurilor locuințelor, a datoriilor studențești și a cheltuielilor cu asistența medicală au determinat oamenii să piardă sentimentul de siguranță financiară în SUA”, spune Max Shak, fondatorul și directorul executiv al Zapiy.
Citește și Boom pe bursele europene! Decizia BCE de reducere a dobânzii impulsionează piețele financiare!
Tot Shak spune ce le oferă alte țări americanilor dornici să plece din SUA: ”În contrast, multe țări oferă un trai mai accesibil, asistență medicală universală și un echilibru mai bun între viața profesională și viața privată, ceea ce face ideea de relocare deosebit de atrăgătoare. În cele din urmă, această deschidere față de mutarea în străinătate reflectă o schimbare mai cuprinzătoare – oamenii acordă prioritate calității vieții în raport cu parcursul tradițional axat pe carieră și caută medii ce se aliniază mai bine cu bunăstarea lor personală și financiară”.
Potrivit aceluiași sondaj, aproape șapte din zece respondenți (69 la sută) s-au arătat îngrijorați de direcția în care merge SUA. Referitor la societatea din SUA în ansamblu, majoritatea americanilor (65 la sută) consideră că aceasta a devenit toxică.
Mai mult de jumătate dintre americanii chestionați (54 la sută) consideră că locuirea în SUA nu mai este accesibilă, iar 55 la sută au spus că decalajul mare la capitolul venituri le limitează oportunitățile.
Mai mult, majoritatea respondenților (57 la sută) sunt de părere că echilibrul dintre viața profesională și viața personală din SUA nu este satisfăcător. Necesitatea îmbunătățirilor în sistemul american de asistență medicală și educație este invocată, de asemenea, de mulți respondenți (65 la sută, respectiv 66 la sută).
Cercetarea mai arată că 39 la sută dintre americani cred că îmbunătățirea situației financiare și a calității vieții este mai accesibilă într-o altă țară.
Sondajul Talker Research a fost realizat pe un eșantion de 2.000 de persoane adulte.
Citește și Donald Tusk anunță un plan de pregătire a tuturor bărbaților din Polonia pentru serviciul militar