- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Apogeul directorilor executivi! Tot mai mulți CEO își dau demisia!

24 Oct, 08:51 • Oprea Alina
Dacă pentru cei mai mulți angajați „Marea Demisie” s-a încheiat, pentru directorii executivi abia acum începe acest proces. Este cel mai mare exod din ultimii 20 de ani din ultimii 20 de ani, un număr considerabil de CEO și-au părăsit locul de muncă!
Apogeul directorilor executivi! Tot mai mulți CEO își dau demisia!

Foarte mulți directori executivi (CEO) și-au dat demisia până în luna septembrie a acestui an, potrivit unui raport realizat de firma de coaching pentru directori Challenger, Gray & Christmas, Inc. Cifra a crescut cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi este cea mai mare înregistrată în această perioadă de când firma a început să monitorizeze acest aspect în 2002.

Citește mai multe despre: Noul CEO al companiei TAROM. Bogdan Popescu preia funcția de director general

Apogeul CEO – „Marea Demisie”

Sunt foarte mulți factori care au determinat acest proces masiv de demisie, iar printre aceștia se numără pandemia, care a provocat stres și incertitudini pentru că oamenii se confruntau cu o criză globală. Totodată, este posibil ca aceste sentimente să fi ajuns la epuizare, chiar dacă rata generală de demisie în SUA se îndreaptă din nou spre normalul de dinaintea pandemiei.

CEO
CEO

Sectorul guvernamental şi cel nonprofit se află pe primul loc în ceea ce priveşte fluctuaţia directorilor executivi, cu peste 350 de persoane care şi-au părăsit posturile în acest an, asta însemnând 85% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Sectorul tehnologic a înregistrat a doua cea mai mare rată privind demisia, cu peste 140 de directori executivi care au părăsit postul, în creştere cu aproape 50% faţă de anul trecut.

Forța de muncă globală din SUA se reduce pe măsură ce tot mai mulți baby boomeri ajung la vârsta pensionării, în același timp asta nu este singurul motiv al exodului, potrivit raportului menționat anterior, potrivit businessmagazin.ro. Aproximativ 22% din toate ieşirile CEO au fost pensionări, în uşoară scădere faţă de cei 24% care s-au retras anul trecut.

Pentru aproximativ o treime din plecările directorilor executivi nu a existat un motiv anume, de aceea s-a raportat un procent de 17% care arată că sunt alții care au renunțat la funcții de conducere sau consiliere. Challanger a furnizat anumite detalii conform căreia se confirmă faptul că a fost o perioadă de interimat care se apropie de sfârșit sau apar alte oportunități pe care aceștia ar putea sa le abordeze.

Citește mai multe despre: Alin Șerban, CEO Tazz by eMAG, despre cum să faci un business de succes în zilele noastre! ”Fără analytics nu ai nicio șansă. Datele bat șmecheria”