- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cutremur puternic pe insula preferată de români din Grecia. Ce magnitudine a avut seismul

13 Aug, 14:15 • Constantin Cristina
Un cutremur puternic s-a înregistrat în această dimineață pe insula preferată de români din Grecia. iată ce magnitudine a avut seismul și ce efecte a avut asupra locului.
Cutremur puternic pe insula preferată de români din Grecia. Ce magnitudine a avut seismul

Un cutremur puternic a avut loc pe insula cunoscută și îndrăgită de toți românii din Grecia. Seismul a avut loc în această dimineață pe insula Creta și a înregistrat o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter.

Cutremur puternic pe insula preferată de români din Grecia. Ce magnitudine a avut seismul

Momentan nu există informații despre pagube, potrivit Rador. Hipocentrul cutremurului a fost identificat la 9 kilometri de suprafața pământului. Ora exactă la care s-a produs cutremurul a fost 10:49:30 (ora locală a României). Cutremurul de pe insula din Grecia s-a produs la 72 de kilometri sud-vest de Chania.

Citește și: Un nou cutremur puternic în Turcia! Dezastrul se repetă! Oamenii au ieșit panicați în stradă

Un  alt cutremur cu magnitudinea de 4,7 a zguduit regiunea Palekastro din insula Creta, Grecia, în data de 3 august. Conform datelor de la emsc-csem.org, cutremurul a avut loc la ora 02:18 și a avut epicentrul la o adâncime de 24 de kilometri.

Centrul seismic a fost localizat la 139 de kilometri est-sud-est de orașul Irákleion și la 68 de kilometri sud-est de localitatea Sitia. Din fericire, seismul nu a cauzat pagube materiale pe niciuna dintre insulele apropiate, care găzduiesc în prezent sute de mii de turiști din toate colțurile lumii.

cutremur Grecia
cutremur Grecia

De asemenea, și alte incidente au avut loc în Grecia în această vară. Mulți turiști și-au văzut concediile ruinate din cauza incendiilor. Tocmai de aceea, autoritățile din Grecia au anunțat că oferă un sejur gratuit timp de o săptămână în 2024 în Rhodos turiștilor a căror vacanță a fost întreruptă de incendiile de pe insulă în iulie, distrugând case şi hoteluri şi forțând evacuarea a mii de oameni.

„Pentru toți cei a căror vacanță a fost întreruptă ca urmare a incendiilor de vegetație, guvernul elen, în cooperare cu autoritățile locale, va oferi o săptămână de vacanță gratuită pe Rhodos, primăvara viitoare, toamna următoare, astfel încât să ne asigurăm că se vor întoarce pe insulă și se vor bucura de frumusețea ei naturală”, a anunțat Mitsotakis.

Alte articole: Val de cutremure în această dimineață! Două noi seisme de intensitate majoră în România. Au fost resimțite în mai multe orașe