- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

FC Liverpool, unul dintre cele mai valoroase cluburi de fotbal, ar putea fi de vânzare. Se aşteaptă oferte în jur de 5 miliarde de lire

08 Nov, 13:13 • Russo George
Fenway Sports Group, proprietarul american al lui FC Liverpool, achiziţionat în 2010, a anunţat că societatea este deschisă spre a atrage noi investitori, dar ultimele informaţii arată că americanii ar putea chiar să predea controlul clubului, vânzând pachetul majoritar de acţiuni.
FC Liverpool, unul dintre cele mai valoroase cluburi de fotbal, ar putea fi de vânzare. Se aşteaptă oferte în jur de 5 miliarde de lire

The Athletic, una dintre cele mai prestigioase publicaţii sportive, anunţa luni că băncile JP Morgan şi Goldman-Sachs au fost deja contractate pentru a prospecta piaţa în vederea identificării de potenţiali investitori, iar Financial Times susţine că o ofertă oficială ar fi fost deja înaintată pentru achiziţionarea FC Liverpool.

„FSG s-a arătat deschis ofertelor şi este dispus să cedeze în totalitate acţiunile sale la club, (dar) proprietarul lui Liverpool este dispus de asemenea să deschidă capitalul către noi investitori”, precizează ESPN.

Comunicatul Fenway Sports Group a fost destul de ambiguu, în primă fază lăsându-se de înţeles că este vorba doar despre o încercare de a aduce noi investitori.

„FSG a primit adesea manifestări de interes de la terţi care doresc să devină acţionari ai clubului Liverpool. FSA a mai spus că, dacă i se vor prezenta termenii şi condiţiile potrivite, am lua în considerare noi acţionari.

Citeşte şi: Încasări de top pentru Ryanair în această vară! Compania aeriană a câștigat aproape 1,4 miliarde de euro în primele 6 luni ale anului

FSG rămâne pe deplin angajat să asigure succesul lui Liverpool, atât pe teren, cât şi în afara terenului.”, a explicat grupul care controlează şi echipa de baseball Boston Red Sox.

Fenway Sports Group a salvat clubul Liverpool de la faliment în 2010, când l-a cumpărat cu 340 de milioane de euro. De atunci, americanii au investit peste 200 de milioane de euro în renovarea şi extinderea stadionului Anfield, precum şi în ridicarea unui nou centru de antrenament, făcând să explodeze veniturile comerciale şi valoarea clubului, estimat în prezent la 4,5 miliarde de euro.

În ciuda succeselor incontestabile, precum cucerirea primului titlu în Premier League după o aşteptare de 30 de ani şi câştigarea Ligii Campionilor în 2018, FSG a fost considerat uneori prea precaut de către suporteri pe piaţa transferurilor, iar participarea sa la proiectul Super Ligii europene, de care s-a disociat rapid, i-a pătat de asemenea reputaţia.

Citeşte şi: Gestul incredibil făcut de Dietrich Mateschitz, miliardarul de la Red Bull înainte de a muri. Motivul pentru care fiecare angajat a primit în plus mii de euro