- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

În semn de solidaritate cu americanii afectaţi puternic de inflaţie, Joe Biden a plătit aproape patru ori preţul unei comenzi de mâncare mexicană

14 Oct, 09:22 • Gabriela Andreescu
Joe Biden a plătit 60 de dolari pentru o porție de mâncare mexicană de 16,45 de dolari, președintele american cerând ca din banii dați în plus să fie plătită comanda următorului client.
În semn de solidaritate cu americanii afectaţi puternic de inflaţie, Joe Biden a plătit aproape patru ori preţul unei comenzi de mâncare mexicană

Preşedintele Joe Biden a plătit joi de aproape patru ori preţul unei comenzi de mâncare mexicană în timpul unei vizite la Los Angeles, în semn de solidaritate cu americanii afectaţi puternic de inflaţie, cu trei săptămâni înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului, transmite AFP.

Zâmbind, liderul de la Casa Albă i-a explicat chelnerului că banii în plus ar trebui să fie folosiţi pentru a plăti comanda următorului client.

Angajatul lanţului de fast food a dorit iniţial să reducă cu 50% chitanţa preşedintelui Biden ca recompensă pentru misiunea sa în „serviciului publicului”. Pentru două quesadilla şi şase taco comandate de Joe Biden şi de câţiva aleşi ai statului California, acesta i-a cerut preşedintelui SUA doar 16,45 dolari.

Însă, în loc să accepte gestul, Biden i-a înmânat bancnote în valoare totală de 60 de dolari. Imaginea președintelui democrat a fost afectată în ultima vreme de creşterea bruscă a preţurilor, Biden riscând să piardă majoritatea în Congres în cadrul alegerilor de la jumătatea mandatului

Joe Biden a plătit aproape patru ori preţul unei comenzi de mâncare mexicană
Joe Biden a plătit aproape patru ori preţul unei comenzi de mâncare mexicană

Acest gest de generozitate a venit la doar câteva ore după publicarea celor mai recente cifre ale inflaţiei, care au confirmat pierderea puterii de cumpărare a americanilor.

Preţurile au crescut cu 8,2% în septembrie pe parcursul unui an, conform indicelui preţurilor de consum dat publicităţii joi de Departamentul Muncii. Timp de o lună, între august şi septembrie, inflaţia a crescut cu 0,4%, faţă de o creştere de 0,1% între lunile iulie şi august.

Preşedintele Biden a anunţat joi după-amiază că săptămâna viitoare va lua decizii cu privire la preţul benzinei, care rămâne „prea ridicat”.

Joe Biden se află în prezent într-un turneu în mai multe state din vestul SUA pentru a-i sprijini pe aleşii democraţi în perspectiva alegerilor.

O parte din presa de peste ocean consideră că această nouă mișcare de PR este menită să repare imaginea lui Biden, afectată nu numai de evoluția nefavorabilă a ecnomiei, ci și de o serie de gafe făcute de președintele SUA în ultima vreme.

Te-ar putea interesa și: Rata inflației a ajuns la 8,2% în SUA, în septembrie. Scădere infimă față de august. Ce decizie va lua FED

În timpul unui discurs susținut miercuri în Colorado, liderul de la casa Albă a spus în mod eronat că fiul său, Beau, „și-a pierdut viața în Irak”

„Spun asta ca tată al unui bărbat care a câștigat Steaua de Bronz pentru servicii remarcabile și și-a pierdut viața în Irak”, a spus Biden.

Însă fiul președintelui SUA, Beau, a murit de cancer la creier în 2015, conform Fox News.

O altă scenă care a stârnit controverse cu privire la starea mentală a lui Biden a avut loc în cadrul unui discurs recent în sprijinul luptei împotriva obezităţii şi insecurităţii alimentare, când președintele SUA, s-a adresat unei parlamentare decedate.

Președintele american ar fi părut să o caute cu privirea în sală pe Jackie Walorski, fostă membră a Camerei Reprezentanților. Însă politiciana republicană din Indiana a murit, la începutul lunii august, într-un accident de mașină.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult