- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Oficial: Austria interzice accesul României în Schengen. Reacția ministrului de Interne de la Viena

06 Dec, 20:45 • Cornel Ghimeșan
Austria insistă cu propriile argumente, pentru ca România să nu fie primită în Spațiul Schengen. Marți, ministrul de Interne de la Viena a oferit mai multe informații pe marginea acestui subiect controversat.
Oficial: Austria interzice accesul României în Schengen. Reacția ministrului de Interne de la Viena

Austria nu-și va schimba poziția față de aderarea României la Spațiul Schengen, în Consiliul JAI din 8 decembrie, a avertizat Gerhard Karner, ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner.

Gerhard Karner susține că România nu va fi acceptată în Schengen din cauza numărului mare de imigranți care au ajuns din Austria, neînregistrați anterior prin statele prin care au trecut.

„În acest moment, refuzăm extinderea Schengen cu România şi Bulgaria, a declarat oficialul de la Viena.

De asemenea, nu va exista nici o aprobare condiţionată a aderării la Schengen, adică aderarea la vară, dacă sunt îndeplinite anumite condiţii, a precizat un purtător de cuvânt al ministrului, într-un interviu acordat cotidianului „Kleine Zeitung”.

România și Bulgaria trebuie să fie tratate la pachet, a subliniat ministrul de Interne din Austria.

„În cursul anului, au ajuns la graniţele Austriei 110.000 de imigranţi ilegali, iar 75.000 nici măcar nu fuseseră înregistraţi. 40 la sută dintre migranţi au zburat direct la Belgrad, pentru a se îndrepta pe uscat spre Europa Centrală, alţi 40 la sută au venit prin Turcia, Bulgaria şi Serbia.

O mică parte a ocolit gardul Ungariei de la graniţa cu Serbia şi a ales ruta prin România. Avem cele mai multe solicitări de azil pe cap de locuitor, aşa că trebuie să trimitem acest semnal de alarmă”, a declarat oficialul austriac.

 

Toți liderii politici din Austria se opun „în bloc” aderării României la Spațiul Schengen

 

Şi ministrul austriac pentru Europa, Karoline Edtstadler, a reiterat marţi refuzul Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen.

„Nu putem vota în favoarea extinderii spaţiului Schengen pentru că este vorba şi de securitatea cetăţenilor europeni”, a declarat ministrul.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult