- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Prețul grâului a explodat! Frigul polar din SUA a devenit un coșmar pentru tot globul.

28 Dec, 09:47 • Cornel Ghimeșan
Gerul care a lovit Statele Unite ale Americii afectează în mod indirect întreg globul. Temperaturile extrem de scăzute au afectat culturile de grâu, iar prețul acestuia a explodat pe Euronext.
Prețul grâului a explodat! Frigul polar din SUA a devenit un coșmar pentru tot globul.

Prețurile grâului cresc din nou, ca răspuns la frigul polar care a lovit culturile americane. La rândul său, clima uscată din Argentina face ca prețul porumbului să crească.

Citește și: Noi măsuri de sprijin pentru românii din categoriile vulnerabile în 2023. Anunţul ministrului Marius Budăi

Prețurile grâului au avut o miscare ascendentă marți, pe Euronext. Piața cerealelor este puternic influențată de frigul polar care a lovit Statele Unite în weekendul trecut. Minimele au ajuns la -20°C, iar acest lucru s-a întâmplat și în principalele zone producătoare de grâu ale țării. Absența stratului de zăpadă în timpul acestui episod climatic a expus culturile unui mare risc de îngheț.

Prețul grâului a explodat! Frigul polar din SUA a devenit un coșmar pentru tot globul.

De asemenea, clima uscată persistentă din Argentina întârzie însămânțarea porumbului și împiedica dezvoltarea culturilor existente. De asemenea, Egiptul cumpără în prezent cerealele încărcate pentru februarie.

Euronext: Prețurile grâului si porumbului

În jurul orei 13.00, grâul Euronext cu scadență în martie 2023 a crescut cu 1,50 €/t, ajungând la 313,25 €/t, în timp ce grâul care are contractul în mai 2023 s-a apreciat cu 2 €/t,ajungând la valoarea de 310,25 €/t.

Porumbul Euronext pentru livrarea în martie 2023 a crescut cu 3,50 EUR/t, ajungând la 299,50 EUR/t, iar cel cu termenul din iunie 2023 a crescut cu 3,50 EUR/t, vânzându-se cu  298,75 EUR/t.

Alte articole: Directorul unei fabrici de armament din România a cerut șpagă 8.500 euro, 7.000 lei şi 13 miei de Paște pentru un contract. Acum e trimis în judecată de DNA

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult