- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Reguli noi privind contoarele de energie electrică în Germania

17 Jan, 13:26 • Andrei Alina
Din 2025, fiecare gospodărie ar trebui să poată obține un contor inteligent de măsurare a energiei electrice, indiferent de consum. Iar din 2032 contoarele inteligente ar trebui să fie instalate peste tot în Germania.
Reguli noi privind contoarele de energie electrică în Germania

Reguli noi privind contoarele de energie electrică, în Germania. Obligația de a instala contoare inteligente de energie electrică este reglementată de lege în Germania. Potrivit legislației, din 2025, fiecare gospodărie ar trebui să poată obține un contor inteligent de măsurare a energiei electrice, indiferent de consum. Iar din 2032 noile sisteme ar trebui să fie instalate peste tot în Germania.Legea privind digitalizarea tranziției energetice

prevede că noul sistem inteligent de măsurare va înlocui treptat actualele contoare de energie electrică din 2025. Aceste contoare vechi de electricitate cu carcasa neagră au numărat energia consumată mecanic. Contoarele de electricitate mai noi măsoară digital consumul de energie electrică, scrie ziarulromanesc.de.

Citește și: Producția de energie nucleară a Europei a scăzut cu 16% în 2022. România, printre țările cu cel mai puțin curent obținut din reactoarele nucleare

Noile contoare inteligente pot face și mai mult: transmit datele înregistrate despre consumul de energie electrică digital către operatorul rețelei de energie electrică sau direct către dumneavoastră.

Noile contoare inteligente vor înregistra consumul la fiecare 15 minute și îl vor transmite către operatorul de rețea din regiunea dumneavoastră, care transmite informațiile furnizorului de energie electrică. Astfel, clienții care au instalată aplicația furnizorului pot afla mai ușor consumul pentru anumite perioade.

Citește și: Producția globală de energie regenerabilă a crescut într-un ritm record în 2023. China, principalul furnizor de panouri fotovoltaice

 

Până când ești obligat să ai instalate contoarele inteligente

Din 2025, fiecare gospodărie ar trebui să aibă dreptul la un sistem de măsurare inteligent. Până acum, acest lucru se aplică doar gospodăriilor care au un consum foarte mare de energie electrică de peste 6.000 de kilowați-oră pe an, un sistem fotovoltaic, un încălzitor de noapte controlabil sau o pompă de căldură. Din 2025, fiecare client de energie electrică, indiferent de consum, ar trebui să poată comanda un contor inteligent de la operatorul punctului de contorizare.