- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un general american spune că Ucraina va continua să lovească armata rusă până la eliberarea Crimeei, în august 2023

12 Dec, 21:19 • Gabriela Andreescu
Generalul american în retragere Ben Hodges a făcut, pe pagina oficială de Twitter, o predicție referitoare la războiul din Ucraina. Oficialul militar crede că autoritățile de la Kiev vor recâștiga controlul asupra peninsulei Crimeea, anexată ilegal de Rusia, până în luna august.
Un general american spune că Ucraina va continua să lovească armata rusă până la eliberarea Crimeei, în august 2023

Este greu de supraestimat semnificația unei astfel de evoluții în favoarea Ucrainei, dacă s-ar întâmpla. Rusia a preluat controlul asupra regiunii în 2014 și de atunci o ocupă în mod ilegal, scrie Sky News.

Ucraina va elibera Crimeea până în august 2023, crede generalul american Ben Hodges

Pierderea unui teritoriu pe care îl deținea chiar înainte de invazia tot mai problematică a Ucrainei din luna februarie ar reprezenta o rușine uriașă pentru președintele rus Vladimir Putin, mai scrie sursa citată.

Generalul american Ben Hodges spune că Ucraina va continua să lovească armata rusă până la eliberarea Crimeei
Generalul american Ben Hodges spune că Ucraina va continua să lovească armata rusă până la eliberarea Crimeei

„Statul Major General al Ucrainei va continua să lovească cartierele generale rusești și liniile de comunicații (logistică) în următoarele săptămâni, până în februarie, pentru a crea condițiile pentru faza decisivă a campaniei, eliberarea Crimeei”, a scris pe rețeaua de comunicare Hodges, care a comandat forţele armate ale SUA din Europa între 2014 şi 2017.

De altfel, generalul american și-a declarat în nenumărate sale apariții în media de peste ocean încrederea că Ucraina va câștiga războiul pornit de forțele lui Putin în februarie.  Într-o apariție la CBS, militarul de carieră a spus că înzestrarea armatei ucrainene cu sistemele de rachetă HIMARS a eliminat practic avantajul numeric al Rusiei.

Citește și: Primăria Capitalei a adunat 10.000.000 de lei din parcări în anul 2022. Ce va face Municipalitatea cu banii

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult