- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un om al străzii a câștigat la Loto, dar nu poate ridica banii. Oamenii cer ajutorul autorităților

27 Oct, 23:56 • Bumbeneci Diana
Povestea incredibilă a unui bărbat fără adăpost care a câștigat la Loto şi nu poate ridica premiul. Toți cei care îl cunosc fac tot posibilul să îl ajute.
Un om al străzii a câștigat la Loto, dar nu poate ridica banii. Oamenii cer ajutorul autorităților

Un bărbat rămas fără a adăpost şi-a încercat norocul la jocul SuperLoto din Italia şi a câștigat, însă nu poate încasa banii. Comunitatea, care spune despre el că este un om bun, speră ca autorităţile să găsească o soluţie pentru a-l ajuta.

A câștigat la loto, dar nu poate ridica banii

Este fără adăpost și permanent mai caută soluții să iasă din impas, uneori chiar joacă la loto. Chiar dacă soarta l-a lovit în ultima vreme şi a pierdut tot, Gianluigi, un bărbat fără adăpost din Senigallia, Italia, nu şi-a pierdut speranță şi a jucat la loto săptămâni la rând, din puținii euro pe care îi avea.

A investit câte 1,5 euro pe câte un bilet pe care a pus mereu aceleaşi numere. Norocul i-a surâs, iar Gianluigi a câștigat 37.045 de euro. După taxe, i-ar mai rămâne în jur de 30 de mii de euro, însă bărbatul, fără adăpost, crede că nu poate obține banii, din cauza procesului de birocrație.

„Nu am card de sănătate. Am doar un vechi cod fiscal care nu este bun. Am nevoie de card ca să pot încasa banii”, a spus bărbatul.

Vezi și: S-a aflat unde s-a câștigat cel mai mare premiu la 6/49 din istoria Loteriei Române. Cât a plătit câștigătorul pe biletul care i-a adus câștigul de peste 10 milioane de euro la loto

loto
loto

Comunitatea încearcă acum, cu ajutorul rezidenților și al Caritas, să îl ajute pe Gianluigi să obţină documentele necesare pentru a-şi putea ridica premiul. Suma nu îi va schimba complet viața, însă ar putea să își găsească o locuință și să pornească la un alt drum în viață.

Oamenii care îl cunosc pe Gianluigi știu că acesta este un om bun, încercat de viață și îl descriu ca fiind un om care merită să fie ajutat.

Şi chiar dacă numele său a ajuns în presa locală din Italia, Gianluigi a decis că dacă îşi va ridica premiul îi va folosi cu ințelepciune şi şi-a exprimat dorinţa de a rămâne „invizibil” în continuare, pentru că nu vrea să dea detalii despre viaţa sa, notează cotidianul Corriere Adriatico, citat de stiridiaspora.ro

„Este ceva în viața lui despre care nimeni nu știe. S-a întâmplat ceva cu el. Nu vrea să vorbească despre familia sa de origine, dar Senigallia este acum orașul lui”, a mai adăugat directorul Fundației Caritas din Senigallia.

Mai poți citi: Fără precedent. 90 de jucători la loto au ghicit toate numerele extrase. Acum trebuie să primească de la loterie 371 de milioane de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult