Tudor Ungureanu, un student român în vârstă de 20 de ani care muncește vara într-un complex din statul american Idaho, a pregătit acolo mâncărică de cartofi și a impresionat pe toată lumea, spune Bugetul. Felul de mâncare a fost atât de apreciat de americani, încât a fost inclus în meniul unui restaurant de lux.
Te-ar mai putea interesa: Mihaela Bilic dezvăluie care sunt singurele fructe care nu îngrașă: ”Sunt fructele verii”
Ajutorul de bucătar Tudor Ungureanu a oferit o declarație pentru Pro TV:
„Rețeta bunicii mele o ceapă călită, cu puțin ardei, am pus și o roșie, cu pastă de tomate, apoi cartofii. Șeful meu bucătar a fost așa de bucuros și i-a plăcut așa de mult la gust încât a zis hai să o băgăm în meniu.
Vorbeam cu managerul când a scris meniul și îl întrebam „nu vrei să îl traducem”? Că mâncărică de cartofi -potato stew- și lumea ar înțelege mai ușor și a zis nu, că fiecare trebuie să aibă experiența asta a unei mâncăruri românești”.
Studenții români care merg să lucreze peste Ocean au mai impresionat și cu alte preparate, susţin organizatorii de agenţii Work and Travel.
„Era o persoană care a fost foarte impresionată de sarmalele noastre şi a creat o seară românească la un local foarte important din Ocean City, unde găteau efectiv oale mari de sarmale pentru toată lumea”, a afirmat Ana Maria Boca, Reprezentant Agenţie Work and Travel.
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/08/mancarica-de-cartofi-1024x614.jpg)
Cele mai iscusite gospodine au împărtășit rețeta pentru cea mai gustoasă mâncărică de cartofi:
Te-ar mai putea interesa: Americanii își iau peste jumătate din calorii din alimente ultraprocesate. Copiii, cei mai expuși