- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un preparat tradițional românesc, pe care noi îl considerăm banal, a cucerit America. Un restaurant select din SUA l-a transformat în preparat de lux în meniul lor

11 Aug, 12:55 • Aprozeanu Razvan
O mâncare tradițională românească, ușor și rapid de preparat, a cucerit America. Un tânăr a reușit să ducă mâncarea de cartofi peste Ocean și a avut un succes răsunător.
Un preparat tradițional românesc, pe care noi îl considerăm banal, a cucerit America. Un restaurant select din SUA l-a transformat în preparat de lux în meniul lor

Tudor Ungureanu, un student român în vârstă de 20 de ani care muncește vara într-un complex din statul american Idaho, a pregătit acolo mâncărică de cartofi și a impresionat pe toată lumea, spune Bugetul. Felul de mâncare a fost atât de apreciat de americani, încât a fost inclus în meniul unui restaurant de lux.

Te-ar mai putea interesa: Mihaela Bilic dezvăluie care sunt singurele fructe care nu îngrașă: ”Sunt fructele verii”

Mâncărica de cartofi i-a cucerit pe americani

Ajutorul de bucătar Tudor Ungureanu a oferit o declarație pentru Pro TV:

„Rețeta bunicii mele o ceapă călită, cu puțin ardei, am pus și o roșie, cu pastă de tomate, apoi cartofii. Șeful meu bucătar a fost așa de bucuros și i-a plăcut așa de mult la gust încât a zis hai să o băgăm în meniu.

Vorbeam cu managerul când a scris meniul și îl întrebam „nu vrei să îl traducem”? Că mâncărică de cartofi -potato stew- și lumea ar înțelege mai ușor și a zis nu, că fiecare trebuie să aibă experiența asta a unei mâncăruri românești”.

Studenții români care merg să lucreze peste Ocean au mai impresionat și cu alte preparate, susţin organizatorii de agenţii Work and Travel.

„Era o persoană care a fost foarte impresionată de sarmalele noastre şi a creat o seară românească la un local foarte important din Ocean City, unde găteau efectiv oale mari de sarmale pentru toată lumea”, a afirmat Ana Maria Boca, Reprezentant Agenţie Work and Travel.

Cum se găteşte mâncarea de cartofi

Cele mai iscusite gospodine au împărtășit rețeta pentru cea mai gustoasă mâncărică de cartofi:

  • spălăm și curățăm cu atenție toate legumele,
  • tocăm mărunt morcovul, ardeiul și ceapa,
  • adăugăm peste morcovul și ardeiul, după care mai lăsăm la călit în jur de trei minute,
  • după ce s-au călit legumele, punem peste ele o cană de apă și le lăsăm la fiert pentru cel puțin 10 minute,
  • după ce s-au gătit puțin, adăugăm peste cartofii tocați,
  • se lasă la fiert până când cartofii sunt aprope gătiți, după care adăugăm bullionul, sarea și cimbru
  • oprim focul și punem peste mărarul tocat, iar apoi mâncarea este gata de servit.

Ingredientele necesare

  • 5 cartofi
  • mărar
  • un ardei gras
  • un morcov
  • două linguri de pastă de roșii sau bulion
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță de cimbru uscat

Te-ar mai putea interesa: Americanii își iau peste jumătate din calorii din alimente ultraprocesate. Copiii, cei mai expuși

Urmărește Daily Business pe Google News