- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un retailer cunoscut a deschis un magazin într-un castel! Ce planuri are pentru România în 2023

22 Apr, 14:49 • Lupu Alexandra
Un retailer cunoscut deschide primul magazin într-un castel! Iată în ce țară se întâmplă asta și care sunt planurile pentru România.
Un retailer cunoscut a deschis un magazin într-un castel! Ce planuri are pentru România în 2023

Jumbo dă lovitura în Israel! Așa cum arată primele informații relatate de profit.ro, retailerul grec a deschis primul magazin într-un castel, în „Orașul Regilor”.

Retailerul care a deschis primul magazin într-un castel

Magazinul deschis într-un castel de către retailerul grec este situat în complexul „Orașul Regilor”, mai exact, în Eliat, pe malul Mării Roșii, acolo unde un fost parc termic a fost transformat într-o adevărată zonă comercială și de divertisment începând cu anul 2018, de către dezvoltatorul Moti Green.

Magazinul deschis de Jumbo este dezvoltat pe două etaje și are o suprafață de 10.000 metri pătrați. Grupul Fox a precizat că are de gând să mai opereze aproximativ 10 astfel de spații până la finalul anului 2025 în Israel. În România, Jumbo deține o rețea formată din 16 magazine fizice. Cel mai recent inaugurat se află în Sibiu, deschis în luna noiembrie 2022.

Retailerul grec și-a revizuit strategia, în ceea ce privește planurile pentru extinderea pe piața românească în 2023. Ultimele informații arată că, până la finalul anului, Jumbo va mai deschide un singur magazin, față de două planificate anterior.

Te-ar putea interesa și: Jumbo a dat lovitura în România. Cu doar 16 hipermarketuri, retailerul grec a înregistrat vânzări de peste 200,48 milioane de euro 

Jumbo deschide un magazin în castel
Jumbo deschide un magazin în castel

Următorul hipermarket va fi inaugurat la Iași. Tot în acest an, Jumbo va lansa și magazinul online, e-jumbo.ro. Acest lucru a fost anunțat încă de dinainte pandemiei.

Totodată, în 2024, retailerul vrea să deschidă două hipermarketuri în România. Grupul a investit aproape 50 milioane de euro în achiziția de active fixe în România doar pe parcursul anului trecut, în creștere de la 35.7 milioane de euro în 2021.

În total, Jumbo deține 83 hipermarketuri fizice. 16 dintre ele sunt în România, 9 în Bulgaria, 53 în Grecia și 5 în Cipru. Totodată, magazinul online este deja operațional în Cipru și Grecia. Prin intermediul unor parteneriate cu companiile locale, grupul este prezent și în Macedonia, Serbia, Albania, Bosnia, Muntenegru și Kosovo.

Citește și despre următorul subiect: Schimbări majore pentru angajații Jumbo! Paradisul jucăriilor își revizuiește planul de extindere în România