FINANTE-BANCI

Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank

26 noiembrie 2014, ora 11:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bt.jpg
Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank Romania, pe care grupul austriac vrea sa o vanda pentru a acoperi deficitul de capital. Discutiile se afla in faza de inceput si nu exista certitudinea ca tranzactia se va materializa, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Volksbank Romania este detinuta de vehiculul VBI Beteiligungs (Austria) in proportie de 99,99%, in contextul vanzarii diviziei Volksbank International, fara subsidiara din Romania, catre Sberbank, din Rusia. Grupul Volksbank detine 51% din actiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania si BPCE din Franta au cate 24,5%.    

In 2012, Comisia Europeana a aprobat planul de restructurare dezvoltat de catre ├ľsterreichische Volksbanken, ca urmare a crizei financiare si economice, in vederea restabilirii profitabilitatii pe termen lung. In acest plan este inclusa si vanzarea subsidiarei din Romania, care trebuie sa se realizeze pana la sfarsitul anului 2015, transmite Mediafax. ┬á ┬á

Grupul austriac a vandut in acest an subsidiara locala de leasing, Volksbank Leasing Romania, alaturi de cea din Polonia, catre grupul polonez Getin Holding, care a intrat pe piata romaneasca la sfarsitul anului trecut prin achizitia bancii Romanian International Bank (RIB).    Institutia de credit a inregistrat anul trecut in Romania pierderi de 103,6 milioane de euro, mai mici cu 38,5% fata de cele raportate de banca in 2012, cand au atins 168,5 milioane de euro. Majoritatea pierderilor au fost generate de provizioane.    

Grupul bancar Volksbank nu a trecut testele de stres efectuate de Banca Centrala Europeana, intrucat creditele ipotecare neperformante de la subsidiara din Romania si creditele imobiliare si cele acordate companiilor in Europa Centrala si de Est au generat un deficit de capital in valoare de 865 de milioane de euro.

Banca Transilvania a raportat un profit net
de 338,14 milioane de lei in primele noua luni ale anului, in crestere cu 40,8% fata de rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 08 Mai 2021, 00:54
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter