- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Condamnat la inchisoare, Ilie Carabulea a demisionat din conducerea Bancii Carpatica

26 Apr, 13:22 • Redactia DailyBusiness
Omul de afaceri Ilie Carabulea (foto) a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu executare, in timp ce pedeapsa fostului sef al Parchetului Judecariei Sibiu, Florin Apostu, a fost majorata de magistratii instantei supreme de la trei la cinci ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita.
Condamnat la inchisoare, Ilie Carabulea a demisionat din conducerea Bancii Carpatica

Instanta suprema a admis, joi, recursul facut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) impotriva achitarilor dictate in acest caz de instantele inferioare si a stabilit ca fostul prim-procuror al Parchetului Judecariei Sibiu sa execute cinci ani de inchisoare pentru mai multe fapte de luare de mita.

Alaturi de acesta au mai fost condamnati la pedepse cu executare Tiberiu Narcis Popescu, care a primit doi ani si sase luni de inchisoare, Ilie Carabulea, un an si sase luni, Sebastian Dumitru Cirstea si Mihaela Izabela Cirstea, cate un an si doua luni de inchisoare, potrivit [url=http://www.mediafax.ro/social/omul-de-afaceri-ilie-carabulea-condamnat-la-un-an-si-sase-luni-de-inchisoare-cu-executare-pedeapsa-procurorului-florin-apostu-majorata-la-cinci-ani-de-inchisoare-cu-executare-9573947/]Mediafax[/url].

Totodata, reprezentantii Bancii Carpatica au anuntat joi ca Ilie Carabulea a demisionat.

„In sedinta Consiliului de Supraveghere din 26.04.2012 s-a inregistrat demisia din functia de presedinte si membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica a domnului Ilie Carabulea”, se arata in comunicatul de presa transmis de catre oficialii bancii.

„Totodata, membrii Consiliului de Supraveghere au [b]ales in functia de presedinte pe Nicolae Petria[/b], urmand a fi convocata ulterior Adunarea Generala a Actionarilor pentru completarea componentei Consiliului de Supraveghere a Bancii Comerciale Carpatica”, se mai arata in document.

Ilie Carabulea este principalul actionar al Bancii Carpatica, controland aproape 46% din actiunile institutiei finantiare. Astfel, in nume propriu controleaza 41,29%, iar prin Atlassib mai detine 4,55%.