FINANTE-BANCI

Economia a crescut cu 1,6% in trimestrul trei, peste asteptarile analistilor

14 noiembrie 2013, ora 10:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lei.jpg
Economia a crescut cu 1,6% in trimestrul al treilea fata de precedentele trei luni, peste asteptarile analistilor, si cu 4,1% comparativ cu iulie-septembrie 2012, astfel ca la noua luni avansul Produsului Intern Brut (PIB) se plaseaza la 2,7%, estimeaza Institutul National de Statistica (INS).

"Conform primelor estimari, Produsul intern brut in trimestrul III 2013 a fost, in termeni reali, mai mare cu 1,6% comparativ cu trimestrul II 2013 (date ajustate sezonier). Fata de acelasi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 4,1% atat pe seria bruta cat si pe seria ajustata sezonier. in perioada 1.I - 30.IX 2013, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul 2012, cu 2,7%, atat pe serie bruta cat si pe serie ajustata sezonier", arata INS, intr-un comunicat.

Datele reprezinta "estimarile semnal" ale Statisticii. Varianta provizorie a evolutiei PIB pentru trimestrul al treilea va fi anuntata pe 4 decembrie. Cresterea de 1,6% este mai mare decat cea anticipata de analisti.

"Ne asteptam ca PIB sa fi crescut cu 1% in T3 2013 in termeni trimestriali ajustati sezonier, usor mai bine decat consensul pietei, de 0,8%. Totusi, accelerarea de la cresterea de 0,5% din T2 2013 este cel mai probabil condusa de sectorul agricol, iar detaliile le vom afla abia pe 4 decembrie. Cifrele recente din sectorul industrial sugereaza ca exista unele sanse ca expansiunea economica sa fi fost chiar mai puternica", arata miercuri ING, intr-un raport, citat de Mediafax.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 27 Septembrie 2020, 23:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter