- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A început licitația pentru două secțiuni din Autostrada Unirii!

27 Dec, 20:28 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a început licitația pentru două porțiuni din A8, Autostrada Unirii. Una dintre acestea are aproximativ 24 de kilometri, iar cea de-a două aproximativ 29 de kiliometri.
A început licitația pentru două secțiuni din Autostrada Unirii!

Marți, 27 decembrie, au fost transmise spre publicare în SICAP anunțurile de participare la licitația pentru construcția secțiunilor finanțate prin PNRR din Autostrada Unirii A8, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Alte articole: Peste 1000 de amenzi au fost date pe autostrăzile din România în perioada 19-26 decembrie

„Astăzi au fost transmise spre publicare în SICAP anunțurile de participare la licitația pentru construcția secțiunilor finanțate prin PNRR!” a anunțat Ministru Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cele două secțiuni sunt următoarele:

  • Secțiunea I (24,4 km): Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și legătura la A3.
  • Secțiunea III (29 91 km): Leghin – Târgu Neamț.

Când ar trrebui să fie gata Autostrada Unirii

Data limită pentru depunerea ofertelor la licitația pentru proiectarea și execuția primei secțiuni a fost stabilită pentru 27.02.2023, iar pentru secțiunea III în 28.02.2023

A început licitația pentru două secțiuni din Autostrada Unirii!
A început licitația pentru două secțiuni din Autostrada Unirii!

Durata stabilită pentru fiecare contract este de 30 de luni, din care 6 luni pentru etapa de proiectare și 24 de luni pentru etapa de execuție a lucrărilor.

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat la rândul său că, după validarea documentațiilor de către Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP), a transmis marți spre publicare în SICAP anunțurile de participare la licitațiile pentru proiectarea și execuția primelor secțiuni pentru Autostrada 8.

Potrivit lui Pistol, anunțurile de participare vor fi vizibile în SICAP după publicarea lor în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Alte articole: Cât o să coste benzina?! Guvernul nu va prelungi compensarea de 50 de bani

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult