- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă meteo. Zeci de județe vor fi afectate de furtună

15 Sep, 14:06 • Bumbeneci Diana
Alertă meteo. Zeci de județe vor fi afectate de furtună

Alertă meteo pentru intervalul 15-16 septembrie 2022. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod galben, dar și un cod portocaliu de vreme severă în cea mai mare parte a teritoriului.

Alertă meteo de furtună în mai multe județe din România

Până mâine la ora 22:00, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 de litri pe metru pătrat și izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice, se arată în avertizarea dată de meteorologii de la ANM.

De astăzi, de la ora 17:00 și până pe 16 septembrie, la ora 12:00, a fost emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente. Alertă meteo este și în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40-60 de litri pe metru pătrat și izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80-100 de kilometri pe oră și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55-65 de kilometri pe oră. Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

Citește și: Prognoza meteo 12 septembrie -10 octombrie. Meteorologii anunță când vin ploile

Actuala alertă meteo poate fi prelungită până pe 17 septembrie, conform ANM. La noapte, ploile vor continua să cadă în cea mai mare parte a țării, iar aversele vor fi însoțite de intensificări severe ale vântului, dar și descărcări electrice. Instabilitatea atmosferică se va menține până la finele acestei săptămâni, mai anunță meteorologii.

Mai poți citi și: Românii, anunțați că rămân fără energie electrică. Poliția Română lansează un nou apel către populație

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult