- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă meteo de ciclon. MAE a emis o atenționare de călătorie

15 Jan, 17:28 • Bumbeneci Diana
Alertă meteo extremă: Cod violet de ciclon! Atenţionare de călătorie emisă de Ministerul Afacerilor Externe.
Alertă meteo de ciclon. MAE a emis o atenționare de călătorie

Un nou ciclon face probleme în rândul călătorilor. Meteorologii francezi au emis o avertizare cod violet privind trecerea ciclonului Belal, iar Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis luni o atenționare de călătorie în această zonă pentru românii care au de gând să călătorească în zona respectivă.

MAE a emis o atenționare de călătorie din cauza unui ciclon periculos

Atenţionarea cod violet de ciclon este valabilă în Insula Reunion din Oceanul Indian, teritoriu francez de peste mări, până în dimineața zilei de marți. În acest context, MAE îi informează cetățenii românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Insula Reunion – Franța, că Meteo France a publicat o avertizare meteorologică de cod roșu privind trecerea ciclonului Belal în Insula Reunion din Oceanul Indian, teritoriu francez de peste mări, până în dimineața zilei de marți, 16 ianuarie 2024.

Potrivit MAE, luni, la ora locală 6:00, a fost prevăzută o avertizare meteorologică de cod violet de ciclon (cel mai înalt nivel de alertă). Prefectul departamentului face apel la întreaga populație să se pregătească pentru izolare și să respecte măsurile și instrucțiunile comunicate de autorități.

Poți citi: Se schimbă radical vremea în următoarele 2 săptămâni. ANM anunță prognoza meteo în fiecare regiune

ciclon
ciclon

„Cetățenii români se pot informa despre evoluția situației din zonă și despre măsurile care se impun în astfel de situații pe site-ul Prefecturii insulei Reunion: https://www.reunion.gouv.fr/Actualites/Urgences/Cyclone-Belal-declenchement-de-l-alerte-rouge-confinement-integral.

MAE informează că români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de urgență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro, și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie”, este anunțul oficial MAE.

Vezi și: Calcule. Ce salariu ar trebui să ai dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 sau 3 camere în rate

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult