- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă pentru românii care călătoresc cu trenul. CFR, anunț de ultimă oră

22 Jun, 08:38 • Bumbeneci Diana
Atenție, călători! Viteza trenurilor va fi redusă în weekend în județele aflate sub Cod roșu și portocaliu, anunță CFR.
Alertă pentru românii care călătoresc cu trenul. CFR, anunț de ultimă oră

Compania CFR SA a transmis că, în perioada 21 – 23 iunie 2024, viteza de circulație a trenurilor, care tranzitează județele aflate sub incidența noilor avertizării de Cod portocaliu și Cod roșu, va fi în continuare adaptată la condițiile meteo de temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă.

Alertă CFR

Pentru menținerea siguranței traficului feroviar pe raza județelor și a Municipiului București aflate sub incidența avertizărilor Cod portocaliu și Cod roșu, de temperaturi de aproape 40 de grade Celsius în aer, va fi prelungită măsura de reducere a vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală, în zonele aflate sub incidența avertizărilor meteo de temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă, transmite CFR SA.

Conducerea companiei adresează scuze scuze călătorilor pentru întârzierile inevitabile înregistrate în circulația trenurilor care tranzitează județele aflate sub incidența celor două avertizări de temperaturi caniculare, inclusiv a Municipiului București.

Citește și: ALERTĂ severă de caniculă! COD ROȘU pentru cinci județe, mâine și pentru opt județe, duminică

Reprezentanții CFR SA arată că reducerea vitezei de circulație cu 20 – 30 km/h față de viteza normală, care va conduce implicit și la prelungirea duratei de parcurs a anumitor trenuri, este una dintre principalele măsuri aplicate, în astfel de situații, de orice sistem feroviar, în vederea menținerii condiţiilor de siguranţă în trafic.

„În acest context, informăm faptul că, reducerea vitezei de circulație se va aplica pe toate segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul șinei, în anumite intervale orare, atinge pragul de 50 de grade Celsius, acestă măsură fiind prevăzută de instrucțiile feroviare și are drept scop desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranţă”, se arată într-un comunicat al companiei.

Conform acestuia, personalul de specialitate din cadrul regionalelor de cale ferată ale CFR SA face permanent, în această perioadă, revizii suplimentare pe reţea pentru verificarea directă a căii și înregistrarea evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) vor fi avizați operativ când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce intervale de stații, astfel încât aceștia să informeze, la rândul lor, pasagerii din trenurile aflate deja în circulație, sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic.

Cod Portocaliu, cod roșu și cod galben de Caniculă în România

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat

Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, transmite ANM pe siteul instituției.

Zone afectate: județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș. În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul județelor Vâlcea și Argeș, valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate pentru a patra zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, transmite ANM pe siteul instituției.

Citește și: În plin sezon estival se impun restricții de circulație pe A1 și A3. Încep lucrări majore pe cele două autostrăzi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult