- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amendă record pentru un român care a abandonat un cățel în drum

02 Dec, 14:44 • Bumbeneci Diana
Un bărbat a primit o amendă record pentru că și-a abandonat animalul de companie. Acesta a fost amendat cu 5.000 de lei după ce a abandonat un cățel pe marginea drumului.
Amendă record pentru un român care a abandonat un cățel în drum

Un bărbat a fost amendat cu 5.000 de lei de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea. El a abandonat un cățel în vârstă de două luni, într-un sac, pe marginea unui drum, însă a fost prins la timp și pedepsit pentru asta.

Amendă record pentru un cățel abandonat

Autoritățile au deschis un adevărat război împotriva tuturor românilor care își abandonează animalele și le lasă să moară pe marginea drumului. Pentru că acest lucru este interzis, toți cei care abandonează animale și sunt prinși primesc amenzi record.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean din Vâlcea, polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că o persoană din comuna Bujoreni ar fi abandonat pe un drum din localitate un pui de câine de două luni într-un sac de rafie.

Ai mai putea citi: Recensământul scoate la iveală detalii inedite. Româna este a treia limbă vorbită în Anglia și Țara Galilor

Pedeapsă abandon animale
Pedeapsă abandon animale

După ce poliția a început verificările, persoana în cauză a fost identificată și amendată cu 5.000 de lei. Este vorba de un bărbat de 36 de ani din Bujoreni.

Cățelul a fost preluat de o fundație pentru protecția animalelor de pe raza județului Vâlcea. El va fi îngrijit, iar mai apoi dat spre adopție pentru a primi șansa unei noi familii.

Polițiștii reamintesc tuturor proprietarilor de animale că abandonarea acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei, această lege fiind una oficială în țara noastră, după ce autoritățile au dezbătut, ani la rând acest proiect, iar mai apoi l-au aprobat.

Citește și: Vremea decembrie 2022. Luna începe cu vreme severă. Sunt anunțate ninsori, viscol și temperaturi neobișnuite

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult