- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANPC a închis mai multe restaurante. 41 de operatori economici din Mall Băneasa a fost găsiți cu multiple nereguli care au necesitat „ajutorul” specialiștilor!

03 Nov, 18:40 • Oprea Alina
ANPC a acordat multiple amenzi unităților din mall Băneasa din cauza neregulilor din restaurantele incintei! Problemele au avut legătură cu prezența șobolanilor și a gândacilor din restaurante, acestea nefiind descoperite decât acum!
ANPC a închis mai multe restaurante. 41 de operatori economici din Mall Băneasa a fost găsiți cu multiple nereguli care au necesitat „ajutorul” specialiștilor!

Comisarii Autorițății Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a verificat peste 40 de operatori din mall Băneasa! Autortățile au luat decizia ca multe dintre acestea să fie închise temporra din cauza neregulilor survenite, precum prezența gândacilor și a șobolanilor. De asemenea, aceștia foloseau pentru aprovizionare un culoare de trecere insalubru, unde rau prezente vietățile menționate anterior; conform dateloor oferite, gândacii erau vii, iar șoarecii erau morți. Pentru toate neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 230.000 de lei.

Conform celor transmise de către ANPC, vineri, reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfășurat o acțiune amplă conform căreia, 41 de operatori economici, care au activitatea desfășurată în complexul Centrul Comercial Mall Băneasa din București, au fost verificați.

„Acţiunile noastre de control urmăresc restabilirea stării de normalitate şi respectarea condiţiilor legale de desfăşurare a activităţii operatorilor economici.

De aceea, periodic, monitorizăm cu atenţie piaţa, astfel încât să corectăm, orice neglijenţă sau derapaj din partea operatorilor economici, aceste măsuri disuasive având rolul de a remedia deficienţele care pun în pericol sănătatea sau viaţa consumatorilor.”, a declarat Sebastian Hotca, vicepreședintele ANPC, potrivit știripesurse.

Te-ar putea interesa și: Mare atenție la reducerile de Black Friday 2023. Cum să vă dați seama că nu sunteți păcăliți. Recomandările ANPC: „GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci”

ANPC
ANPC

Amenzi grandioase oferite de ANPC!

Comisarii CRPCR București-Ilfov aui oferit amenzi contravenționale în număr de 47 și cu o valoare totală de 230.000 de lei, în urma neregulilor constatate. Produsele alimentare neconforme au fost oprite din a mai fi comercializate, acestea având o valoare de 10.000 de lei și au fost oprite temporar de la vânzare de produse în valoare de 600.000 de lei. Mai mult decât atât, a fost oprită și prestarea de servicii până ce remedierea deficiențelor pentru Băneasa Development SRL va fi efectuată, administratorul Mall Băneasa, fiind recomandată oprirea temporară a prestării de servcii altor cinci operatori economici afectaţi direct de abaterile constatate în spaţiile de folosinţă comună.

„În timpul controlului, au fost constatate nereguli la culoarele de aprovizionare ale zonelor în care îşi desfăşoară activitatea operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în mall, respectiv: folosirea unui culoar de trecere insalubru, în vederea aprovizionării cu: paviment depreciat, cu zone denivelate, cu rupturi ale stratului superior de acoperire a vopselei cauciucate; pereţi neigienizaţi, cu praf în strat grosier, pânze de păianjen; pereţi sparţi, cu colţuri nefinisate/lovite/depreciate; prezenţa insectelor vii – gândaci; prezenţa unor rozătoare în stare inertă.”, a fost comunicat, potrivit sursei citate.

„Drept urmare, operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică şi se aprovizionează prin culoarul de trecere pentru care a fost dispusă măsura, au fost înştiinţaţi cu privire la situaţie şi la imposibilitatea utilizării acestei zone până la rezolvarea problemelor.Folosirea unor agregate frigorifice cu praf şi grăsime, resturi alimentare, chedere neigienizate corespunzător, grătare cu rugină şi vopsea exfoliată

Mai mult, după solicitarea de verificare a remedierii deficienţelor, pe data de 01.11.2023, s-a constatat nerealizarea acesteia, în fapt, aplicându-le o nouă sancţiune, în valoare de 10.000 lei, si menţinîndu-se măsura dispusă.”, a transmis ANPC, potrivit sursei citate.

Bineînțeles au fost survenite mult mai multe probleme, printre acestea numărându-se următoarele: folosirea unor agregate frigorifice cu praf şi grăsime, resturi alimentare, chedere neigienizate corespunzător, grătare cu rugină şi vopsea exfoliată; neinformarea sau informarea incompletă referitoare la ingrediente, alergeni şi declaraţiile nutriţionale ale preparatelor culinare; folosirea unor spaţii de lucru din cadrul blocului alimentar neigienizate corespunzător; folosirea unor produse alimentare/materii prime în afara datei limită de consum; utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare pentru a se putea stabili transabilitatea produsului; utilizarea unor ustensile şi accesorii necorespunzătoare (degradate sau prezentând uzură avansată).
Mai mult decât atât, comercializarea unor produse textile fără a avea menţiuni cu privire la compoziţia fibroasă a ţesaturii sau fără traducere în limba română, pe etichete; comercializarea unor produse nealimentare fără a avea menţionate pe etichetă elementele de identificare şi caracterizare sau modul de întreţinere; neafişarea preţurilor pentru unele produse aflate la comercializare; comercializarea unor produse cosmetice fără informaţii în limba română privind modul de utilizare sau a avertismentelor aferente utilizării; comercializarea unor produse cosmetice având testere fără menţiuni privind data deschiderii.
ANPC Mall Băneasa
ANPC Mall Băneasa
Te-ar putea interesa și: Amenzi de peste 50 de milioane de lei pentru Enel! ANPC a sesizat că aceștia au emis facturi la un preț mai mare decât cel plafonat