- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție, români! Angajații CNAS încep astăzi protestul. A fost anunțată perioada în care nu se poate beneficia de serviciile din sistem

10 Jul, 08:40 • Constantin Cristina
Sistemul de sănătate își va întrerupe activitatea astăzi, timp de două ore, din cauza protestului anunțat de angajații CNAS.
Atenție, români! Angajații CNAS încep astăzi protestul. A fost anunțată perioada în care nu se poate beneficia de serviciile din sistem

Atenție, români! Blocaj în sistemul de sănătate. Angajații Caselor de Asigurări din toată țara demarează un protest și întrerup activitatea în sistem, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Sindicaliștii din industria alimentară amenință cu proteste, dacă Marcel Ciolacu elimină facilitățile fiscale. „Guvernul CIOLACU loveste în angajați”

Atenție, români! Blocaj, astăzi, în sistemul de sănătate. Angajații CNAS încep un protest

Sistemul nu va funcționa timp de 2 ore, mai precis între orele 12:00-14:00, iar cei mai afectați în această situație vor fi pacienții care nu au card de sănătate fizic vor avea nevoie de o adeverință pentru a-și deconta serviciile medicale.

Protestul angajaților vine pe fondul nemulțumirilor cu privire la salarii și la condițiile de muncă. Mai mult, sindicaliștii sunt de părere că, în ultimii ani, s-a redus drastic numărul de angajați, de la 4.000 la 3.000, iar volumul de muncă este din ce în ce mai mare.

Proteste în industria alimentară

De asemenea, un nou protest se aude din partea industriei alimentare. Angajații vor să proteste împotriva Guvernului, deoarece noul premier intenționează să elimine facilitățile fiscale de care aceștia beneficiază.

Dragol Frumos, președintele Sindalimenta, consideră că o astfel de măsură ar îngropa industria, dar vor fi și consecințe aspre pentru România, mai exact, fondurile europene vor fi tăiate de Comisia Europeană, asta în cazul în care nu se vor lua măsuri pentru scăderea deficitului bugetar.

protest Sănătate
protest Sănătate

„Guvernul CIOLACU lovește în angajații din industria alimentară și agricultură.

Guvernul Ciolacu a devenit „groparul” industriei alimentare și agriculturii din România.

La 15 luni de la introducerea unor facilități fiscale pentru angajații din industria alimentară, mai puțin pentru cei aproximativ 8.000 de salariați din industria de îmbuteliere a apei, sucurilor si berii, uitați din prostia Guvernului Ciucă, decizia aberantă a guvernului Ciolacu le poate desființa drepturile obținute;

Datoria actuală a Romaniei, care reprezinta aproximativ jumătate din PIB, se recuperează tot din buzunarele românilor;

Distrugerea agriculturii și industriei alimentare românești, continua după un plan bine conceput, la care guvernele din ultimii ani si-au dat mana;

După primele 5 luni din anul 2023, Romania înregistrează un deficit enorm, de 2,33% din PIB;

Comisia Europeană amenință cu tăierea fondurile europene dacă nu se vor lua măsuri pentru scăderea acestui deficit”, spune președintele Sindalimenta.

Alte articole: Încep protestele din domeniul sanitar! Spitalele reduc forțat din sporuri. Ce pași hotărâți au de gând să facă angajații din Sănătate