- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție, români! Căldura toridă face tot mai multe victime! Canicula a ucis peste 60.000 de persoane

11 Jul, 14:32 • Constantin Cristina
Căldura face ravagii în România. Canicula distruge planeta, iar vara trecută a ucis 61.000 de persoane.
Atenție, români! Căldura toridă face tot mai multe victime! Canicula a ucis peste 60.000 de persoane

Atenție, români! Căldura toridă face tot mai multe victime. Potrivit oamenilor de știință, canicula a ucis o masă de oameni, care nu au mai rezistat temperaturilor record, în Europa, devenind o catastrofă pentru planetă din cauza gazelor cu efect de seră, a informat The Guardian.

Citește și: A fost actualizată prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Urmează perioade cu furtuni și caniculă

Atenție, români! Căldura toridă face tot mai multe victime! Vara trecută, canicula a ucis peste 60.000 de persoane

Statisticienii UE au avertizat că din cauza căldurii sufocante, seceta și incendiile devastatoare s-a înregistrat un număr colosal de decese. Experții în sănătate publică au luat aceste date și au folosit modele epidemiologice pentru a calcula câte decese ar putea fi puse pe seama temperaturii.

Așadar, potrivit studiului, aceștia au descoperit că 61.672 de persoane au murit din cauza legate de căldură în Europa între 30 mai și 4 septembrie 2022. De asemenea, cea mai mare rată a mortalității a fost înregistrată în Grecia, Spania și Portugalia.

căldură
căldură

„Există oameni care ar fi murit oricum, dar aceștia nu sunt luați în calcul cu această metodologie. Vorbim despre persoane pentru care apariția acestor temperaturi a declanșat moartea lor”, a declarat Joan Ballester, profesor asociat de cercetare în domeniul climei și sănătății la Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona și autor principal al studiului.

Cele mai multe decese au avut loc din cauza insolației. În cele mai multe cazuri, vremea caldă ucide oamenii prin faptul că împiedică organismul să facă față problemelor de sănătate existente, cum ar fi bolile cardiace și pulmonare.

Specialiștii spun că vremea extremă a fost între 18 și 24 iulie și a ucis 11.637 de persoane.

„Este foarte frecvent vara în Spania, în spitalele noastre. Pacientul nu poate respira. Inima începe să cedeze. Problema de bază devine mai puternică” , a spus Abad, adăugând că pacienții devin anxioși pe măsură ce conștientizează că sunt pe moarte.

În studiu se arată că oamenii au încălzit planeta cu 1,1 C, dar în Europa, temperaturile au crescut de două ori mai mult decât media globală. Dacă guvernele nu vor lua măsuri în privința temperaturilor extreme, valul de decese se va accentua.

Alte articole: Alertă de călătorie pentru români! Canicula afectează mai multe zone! A fost emis un cod roșu și unul portocaliu de caniculă