- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Berea cu făină de greieri face senzație în România. La ce preț poate ajunge

19 Jun, 13:24 • Lupu Alexandra
Un student din Cluj a inventat berea cu făină de greieri. Iată cât costă.
Berea cu făină de greieri face senzație în România. La ce preț poate ajunge

Un student a prezentat în cadrul Festivalului Produsului berea cu făină de greieri, în Cluj Napoca, spune antena3.ro. Băutura a făcut senzație!

Cât costă berea cu făină de greieri

Un student a inventat berea cu făină de greieri și a prezentat-o în cadrul Festivalului Produsului. Băutura a făcut senzație în rândul juriului. La eveniment s-au prezentat 55 de produse, printre care înghețată cu semințe de pin și frunze de pătrunjel, Micro Orange CakePops, cu microcapsule ce conțin ulei esențial de citrice, praline de ciocolată cu pudră de aronia, grisine cu alge marine Wakame, crackers din tulpină de țelină și nu numai.

Oamenii au rămas plăcuți impresionați. Ei așteaptă produsele chiar și pe rafturile din magazine.

„Foate bună rețeta. Nu-i nici foarte dulce. E ce trebuie. Combinația e genială”, spune o persoană care a participat la evenimentul din Cluj-Napoca.

„Felicit tinerii că ei sunt viitorul care vor fi cu expertiza în industria alimentară, să mâncăm sănătos”
, declară o altă persoană.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Prima țară care interzice folosirea făinii de greieri în mâncare. Motivul care a determinat conducerea să ia decizia drastică

Produsele menționate au fost împărțite în 6 categorii. Ele au fost jurizate rând pe rând de reprezentanți ai unor agenți economici. Un student a prezentat berea cu făină de greieri, iar conform spuselor lui, băutura poate aduce o mulțime de plusuri față de cea tradițională. El susține că berea cu făină de greieri este mai nutritivă. Toate privirile juriului s-au îndreptat la eveniment către această bere. Băutura este una inedită, tocmai datorită ingredientului principal. Studentul a ținut să precizeze că inclusiv alcoolemia este mai mare, în comparație cu berea tradițională.

„Pudra de greieri are un gust asemănător cu floarea soarelui prăjită. Ajută la crearea unei membrane mult mai puternice a drojdiei.

Deci practic îi oferă o rezistenţă asupra alcoolului mult mai bună”, a declarat Alexandru Constantin Şerb – student USAMV Cluj, pentru observatornews.ro.

„Conține potasium, o cantitate destul de mare. Ajută drojdia pe procesul fermentației. O întărește împotriva concentrației alcoolice ridicate”, completează el.

Bere cu făină de greieri
Bere cu făină de greieri

Berea cu făină de greieri se regăsește la un preț semnificativ. Concret, valoarea băuturii ar putea ajunge la 15 lei per litru. Făina de greieri, ingredientul esențial pentru această băutură, se vinde cu aproape 100 de lei.

Reamintim că, în 2022, Comisia Europenă a autorizat comercializarea greierilor de casă drept un aliment nou în Uniunea Europeană. Greierul a devenit a treia insectă care primește aprobare de consum până acum.

Făina de greieri nu a fost pe placul tuturor, de la momentul apariției și până acum. Ingredientul a fost interzis în Italia, tocmai pentru ca rețetele din gospodăria italiană să nu fie asociate cu un astfel de produs.

„În mod fundamental, aceste făinuri nu pot fi asociate cu alimentele produse în Italia. Cine vrea să mănânce aceste produse o poate face, dar cei care nu vor, și îmi imaginez că vor fi majoritatea italienilor, vor putea alege”, spunea Francesco Lollobrigida, ministrul Agriculturii.

Vezi și: Daniel Buda intervine în disputa consumului de produse din greieri. Europarlamentarul: „Nimeni nu ne obligă să consumăm niciun fel de produs dintre cele despre care noi am vorbit”