- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Brioșe cu scorțișoară dietetice! Desertul delicios care nu te îngrașă

25 Jun, 10:51 • Amarie Giorgiana
Este vară, iar atunci când vine vorba de desert, cu siguranță stai pe gânduri, însă există și dulciuri care nu te fac să iei în greutate, printre acestea numărându-se brioșele cu scorțișoară.
Brioșe cu scorțișoară dietetice! Desertul delicios care nu te îngrașă

Este vară, iar atunci când vine vorba de desert, cu siguranță stai pe gânduri, însă există și dulciuri care nu te fac să iei în greutate, printre acestea numărându-se brioșele cu scorțișoară. O brioșă are doar 125 de calorii și este extrem de gustoasă, iar dacă le faci mai mici, poți reduce și mai mult numărul de calorii per porție.

Acest desert este crocant la exterior și moale și aerat la interior, exact ca un rulou cu scorțișoară sau un churro. Așadar, aceste brioșe te pot ajuta să îți menții greutatea și să nu te trezești cu câteva kilograme în plus.

Pe lângă numărul mic de calorii, un alt avantaj al acestui desert este faptul că se prepară foarte rapid și simplu. Practic, ai nevoie doar de un tel și un bol pentru a le pregăti. Astfel, rețeta este ideală și poate fi preparată în orice moment al zilei.

Citește și: Prăjitură răsturnată cu piersici. Desertul verii pe care e musai să-l încerci. Rețeta pas cu pas

Cum prepari brioșe cu scorțișoară. Ingredientele necesare

Pentru a prepara acest desert delicios, ai nevoie de următoarele:

  • 190 g (1 1/2 căni) făină albă
  •  360 ml (1 1/2 căni) lapte
  • 3 ouă
  • 1 lingură unt topit + extra pentru uns tava de brioșe și pentru glazură (sau hârtie de copt)
  •  Îndulcitor sau zahăr + scorțișoară pentru glazură.

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius, cu tava de brioșe înăuntru. Este important ca tava să fie fierbinte atunci când torni aluatul în ea. Între timp, amestecă făina, ouăle, laptele și untul topit cu un tel. Totodată, poți folosi și un blender. După ce aluatul este omogen, scoate tava încinsă din cuptor și unge-o rapid cu unt sau pregătește hârtia de copt. Umple fiecare formă de brioșă cam 3/4 cu compoziția preparată. Rețeta este pentru opt brioșe de dimensiuni generoase.

Coace brioșele la 220 de grade timp de 15 minute, apoi scade temperatura la 175 de grade și mai coace timp de 15-20 de minute, până când devin umflate și aurii. Este important să nu deschizi cuptorul în timpul coacerii, pentru că se vor lăsa, potrivit Rețete și Vedete.

După ce sunt gata, lasă-le puțin la răcit, apoi dă-le prin amestecul de zahăr cu scorțișoară. Poftă bună!

Citește și: Rețeta de clătite care a cucerit-o pe Monica Bîrlădeanu. Cum se prepară Falatitele

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: