- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Calculul complet al cheltuielilor ca să trăieşti o lună în Islanda. Cât costă chiria, alimentele şi facturile

17 Jan, 21:34 • Cornel Ghimeșan
Islanda, cunoscută drept "Țara Focului și a Gheții," se dovedește a fi o destinație cu costuri de trai ridicate, iar o moldoveancă stabilită în Reykjavik a făcut un calcul detaliat al cheltuielilor lunare. Iată cât costă să trăiești în această țară nordică.
Calculul complet al cheltuielilor ca să trăieşti o lună în Islanda. Cât costă chiria, alimentele şi facturile

Calculul complet al cheltuielilor ca să trăieşti o lună în Islanda. Cheltuielile principale luate în calcul pentru o familie formată din doi adulți și un copil de doi ani includ chirie, produse alimentare, produse de igienă, scutece, combustibil, facturi pentru casă (electricitate, asigurarea mașinii, asigurarea de viață), telefonie mobilă, cadouri, acte de caritate, haine, cursuri și vacanțe. Moldoveanca și familia ei locuiesc într-o suburbie din Reykjavik, capitala Islandei, și au decis să facă acest calcul amănunțit pentru a oferi o perspectivă clară asupra costurilor de trai. Ea menționează că Islanda nu este o țară ieftină, iar fiecare oraș poate avea propriile reglementări în ceea ce privește cheltuielile.

Calculul complet al cheltuielilor ca să trăieşti o lună în Islanda

Chiar dacă cheltuielile pot varia în funcție de prioritățile fiecăruia, moldoveanca dezvăluie că cheltuielile totale pentru anul 2023 au fost de aproximativ 4.700 de euro pe lună și 155 de euro pe zi. Acestea includ cheltuieli pentru chirie, alimente, facturi și diverse achiziții, dar nu iau în considerare economiile sau investițiile financiare.

„Am lăsat în urmă încă un an, după ce am băut șampanie și am privit artificiile. Am scos pe masă un pix o foaie și într-o zi rece de ianuarie am tras linie, am făcut totalurile. Deci cât costă viața în Islanda? Cât cheltuie pe an pe lună pe zi, o familie din 3 persoane locuind într-o suburbie a orașului Reykjavik? Va fi un video scurt, clar și la subiect. În 2023, cel mai mult am achitat pentru chirie, 3.035.000 de coroane (20.100 de euro), pentru produse alimentare, produse de igienă, scutece și combustibil, 1.860.000 (12.300 de euro), pentru facturi casa la electricitate, asigurarea mașinii, asigurarea de viață, telefonie mobila abonamente, în 2023 am achitat aproximativ 660.000 de coroane (4.300 de euro), pentru cadouri, acte de caritate, haine, cursuri, vacanțe, cam 3 milioane de coroane (19.900 de euro)”, a spus moldoveanca pentru Ştiri Disapora.

Citeşte şi: Amendă drastică pentru un romaşcan care a curăţat zăpada. Ce spune legea despre această situaţie neobişnuită VIDEO

Femeia adaugă că stilul lor de viață nu implică ieșiri frecvente la distracții în cluburi sau mese la restaurante, preferând să organizeze scurte escapade în afara țării cu un buget modest de aproximativ trei ori pe an. Astfel, articolul oferă o privire detaliată asupra realităților financiare ale vieții în Islanda, prezentate din perspectiva unei persoane aflate în mijlocul experienței.

„Economiile și investițiile financiare făcute nu au fost luate în calcul. Desigur că aceste cheltuieli pot fi mai mari sau mai mici, în funcție de prioritățile fiecăruia. Noi, de exemplu, nu prea ieșim la distracții în club și nu mâncăm în oraș foarte des. În schimb, ne organizăm scurte escapade în afara țării cu un buget modest cam de trei ori pe an”, a mai spus femeia.

Citeşte şi: Prețul diamantelor s-a prăbușit la început de an. Ce discount a făcut una dintre cele mai mari companii din lume

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult