- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Calendarul examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională pentru anul 2024. Ministerul Educației a făcut anunțul

30 Aug, 20:30 • Constantin Cristina
Ministerul Educației propune noul calendar al examenelor în 2024. Când se vor susține Bacalaureatul și Evaluarea Națională.
Calendarul examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională pentru anul 2024. Ministerul Educației a făcut anunțul

Calendarul examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională pentru anul 2024. Ministerul Educației a propus două proiecte care vizează cele două examene importante pentru elevi din 2024, a informat ziare.com.

Citește și: Lovitură pentru Ligia Deca! Elevii, revoltați după ce Ministerul Educației le-a tăiat gratuitatea la transportul în comun

Calendarul examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională pentru anul 2024. Ministerul Educației a făcut anunțul

Potrivit unui proiect, Bacalaureat va avea prima sesiune în 2024 pe 17 iunie, fiind prima probă cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va face pe 19 iunie.

De asemenea, în zilele de 19 și 20 iunie vor fi susținute competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 19 și 21 iunie cele digitale. Proiectul mai prevede că între 25 şi 27 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe 1 iulie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 2 iulie proba obligatorie a profilului, pe 3 iulie proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 4 iulie elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba şi literatura maternă.

Bacalaureat
Bacalaureat

Mai mult, cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat va începe pe 8 şi 9 august cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Pe 9 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale va avea loc pe 12 august. Proba scrisă la Limba şi literatura română va fi susţinută pe 19 august, pe 20 august proba obligatorie a profilului, iar pe 21 august proba la alegere a profilului şi specializării. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba și literatura maternă pe 22 august.

De asemenea, o altă parte a proiectului al Ministerului Educației prevede că proba la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale va fi susţinută pe 25 iunie 2024.Potrivit sursei citate, pe 27 iunie se va susţine proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba şi Literatura Maternă pe 28 iunie.Rezultatele înainte de depunerea contestaţiilor vor fi afişate pe 3 iulie.

Alte articole: Guvernul începe să scape de datorii. Ministerul Finanțelor: Datoria guvernamentală a scăzut la 49,7% din PIB în iunie 2023