- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Când vin pensiile în ianuarie 2023 şi cine va beneficia de ajutoare socialela început de an. Explicaţiile ministrului Muncii

29 Dec, 23:17 • Andrei Alina
Veşti bune pentru milioane de români. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat la România TV, când vor fi plătite pensiile mărite în ianuarie. De asemenea, Budăi a ţinut să-i liniştească pe seniori şi i-a asigurat că la început de an vor primi şi prima tranşă din ajutoarele sociale promise de Guvern.
Când vin pensiile în ianuarie 2023 şi cine va beneficia de ajutoare socialela început de an. Explicaţiile ministrului Muncii
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, într-o intervenţie telefonică la România Tv, că pensiile vor ajunge cu siguranţă la beneficiari în ianuarie 2023. Mai mult, pe lângă pensii, în prima lună din an, circa 4 milioane de pensionari vor primi şi prima tranşă din ajutoarele promise de Guvern. Este vorba despre pensionarii ale căror venituri nu depăşesc 3.000 lei.

Citeşte şi: Judecătorii au decis! Pensiile speciale aflate deja în plată nu vor fi recalculate!

 

Când vin pensiile în ianuarie 2023

„Sunt una – două zile care necesita anumite proceduri. Undeva între 3 – 4 ianuarie vor începe plăţile către seniorii României”, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

Citeşte şi: Schimbări majore în ceea ce privește pensiile speciale! Marius Budăi: „Ce vreau să spun este că tot ce a fost până acum nu va mai fi, nu va mai fi nicio pensie care să depăşească salariul”

De asemenea, pe lângă pensiile mărite, în ianuarie, milioane de pensionari cu venituri de până la 3.000 lei inclusiv vor primi şi prima tranşă din ajutorul social promis de Guvern.

„Sumele sunt cuprinse în noile taloane din ianuarie. Banii vin ori prin intermediul postasului, fie direct in conturi”, a mai spus ministrul Muncii.

În ianuarie 2023 pe lângă pensii, pensionarii cu venituri sub 1.500 lei vor primi 500 lei, cei cu venituri între 1.501 şi 2.000 lei primesc 400 lei în plus în ianuarie, în timp ce pensionarii cu venituri între 2.001 – 3.000 lei vor primi doar 300 lei.

A doua tranşă, egală cu cea din ianuarie, va fi distribuită pensionarilor în octombrie 2023.