Carnea de miel are o cerere imensă străinătate, motiv care a determinat o creștere semnificativă a prețului acestui produs.
Mihai Voloșeniuc, şeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, a dezvăluit că prețul cărnii de miel a crescut semnificativ față de anul trecut, iar crescătorii au motive de bucurie.
Citeşte şi: Veşti bune pentru angajaţii din mediul privat. Ce se întâmplă cu salariile în 2025
„Cererea este imensă pe această piață, prețul la miel în acest an este mai mare decât cel de anul trecut, ceea ce înseamnă că este o cerere puternică din partea țărilor arabe. Numai țările din Regatul Arabiei Saudite au spus că au nevoie de 15 milioane de berbecuți pe an. Nu avem de unde să dăm atâta, deși capacitate ar exista. Dacă am tura motoarele la maximum, în câțiva ani am putea face asta. Este o specie care are viitor”, a afirmat Mihai Voloșeniuc pentru monitorulsv.ro.
În România, prețul cărnii de miel sunt considerate ridicate de către consumatori. De exemplu, în Piața Obor, un kilogram de carne de miel costă de la 39 de lei, iar în magazinele online, o caserolă de 400g de carne de miel pentru gulaș se vinde cu 50 de lei. La Metro, un kilogram de pulpă dezosată ajunge la aproximativ 70 de lei.
Citeşte şi: Avertisment pentru românii care primesc bani cadou în 2025. Ce prevede legea şi când trebuie plătit impozit
Carnea de miel are numeroase beneficii pentru sănătate și este recomandată de specialiști. Conține acizi grași Omega 3, vitamine din grupul B și minerale importante precum fier, zinc, fosfor și calciu. Datorită acestor beneficii, carnea de miel este recomandată de specialiști ca parte a unei alimentații echilibrate.