- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă un kilogram de cireșe la final de ianuarie. Au apărut la tarabe în piețele din București

22 Jan, 16:18 • Andrei Alina
Deși suntem abia în luna ianuarie, cireșele au apărut la vanzare în tarabele din piețe. Chiar dacă prețul acestora este unul „piperat”, comercianții nu duc lipsă de clienți.
Cât costă un kilogram de cireșe la final de ianuarie. Au apărut la tarabe în piețele din București

În piețe au apărut deja la vânzare cireșe, deși suntem abia la final de ianuarie. Fructele au fost aduse din Africa de Sud, Chile, Grecia, Turcia, Spania. Prețul este unul extrem de mare. Cireșele se vând cu 250 de lei kilogramul prin piețele din București.

„Dacă situația rămâne neschimbată vizavi de măsurile luate de Guvern, mai mult ca sigur că prețurile produselor în piață vor crește în perioada în care vor apărea produsele românești. Pe lângă faptul că prețul de 250 de lei este foarte mare, cred că la mijloc este vorba și de o speculă pe care o întâlnim în piețe”, a spus Dragoș Frumosu, președintele Sindalmenta pentru observatornews.ro.

Citește și: Fabulos! Cât costă o Dacia 1300 acum, în 2024. Faci o avere cu ea!

Clienţii le dau târcoale, dar puţini cumpără. ”Foarte mult, păi era 200 şi ceva kilogramul. Foarte mult, o să stea acolo ca la muzeu”, spune un cetățean venit la piață.

 Foarte mult, la salariul minim pe economie nu prea îţi permiţi. Când o să iasă şi ale noastre o să mâncăm şi noi. Până atunci, ne uităm”, spune al cetățean. 

Citește și: Cât costă o ciorbă de fasole în bol de pâine pe Valea Prahovei, în 2024. Preţurile au explodat în Sinaia şi Buşteni

România are aproximativ 1.000 de hectare de cireşi, însă, până la primele recolte din mai, suntem nevoiţi să importăm din ţări precum Grecia, Turcia, Spania sau Africa de Sud.