- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce poți face în weekendul 25-26 mai în București. Află cum te poți distra în acest sfârșit de săptămână

24 May, 22:45 • Adrian Popovici
Weekendul 25-26 mai se anunță a fi plin pentru cei care rămân în București. Cei care vor să iasă din casă au la dispoziție o gamă largă de activități și evenimente la care pot participa.
Ce poți face în weekendul 25-26 mai în București. Află cum te poți distra în acest sfârșit de săptămână

Bucureștiul este orașul din România care îți oferă cele mai multe și diverse oportunități de a avea un sfârșit de săptămână cât se poate de reușit. În acest articol trecem în revistă cele mai importante evenimente și activități la care poți participa în weekendul 25-26 mai. Iubitorii de natură pot descoperi grădinile lumii, în weekend, la Bucharest Flowers în Parcul Herăstrău. Evenimentul are loc de vineri, 24 mai până duminică, 26 mai. Intrarea este gratuită, notează Rador.

Acest weekend în București se anunță plin de evenimente captivante și diverse pentru toate gusturile. Iubitorii de natură se pot bucura de Bucharest Flowers în Parcul Herăstrău, un eveniment desfășurat de vineri, 24 mai, până duminică, 26 mai, cu intrare gratuită, unde pot descoperi grădinile lumii. De asemenea, Fântânile Urbane din centrul Bucureștiului oferă spectacole de apă, muzică și lumini în cadrul „Simfonia Apei”, un eveniment ce celebrează valorile autentice și contribuțiile remarcabile ale oamenilor de știință, cultură și sport.

Pentru gurmanzi, Festival du Bonheur – Pour les Gourmands revine pe Bulevardul Kiseleff, oferind două zile pline de distracție, mâncare delicioasă și o atmosferă de petrecere chiar în mijlocul Bucureștiului. Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, se desfășoară între 24 mai și 2 iunie, cu multiple expoziții și evenimente-conexe în clădirea fostului restaurant CINA.

O nouă ediție a „Simfoniei Apei” va avea loc în București
O nouă ediție a „Simfoniei Apei” va avea loc în București

Te-ar putea interesa și: Parcările din centrul Parisului, aproape de 20 de ori mai scumpe decât cele din București. Cât trebuie să scoată din buzunar șoferii

O nouă ediție a Străzilor Deschise în București

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” transformă în acest weekend, 25-26 mai, Calea Victoriei și Strada Grigore Ionescu în zone pietonale pline de activități artistice, de la concerte live și spectacole de teatru pentru copii, până la demonstrații de dans și expoziții de pictură și fotojurnalism. Programul artistic include spectacole precum „Freestyle Puppetry” și ateliere interactive pentru copii organizate de Teatrul de Animație Țăndărică și Muzeul Literaturii Române.

Târgul Piața Țărănească se desfășoară în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București, între 24 și 26 mai, unde veți găsi produse tradiționale, podoabe, obiecte vechi și ateliere de creativitate pentru copii. La Art Safari, în perioada 23 mai – 2 iunie, iubitorii fotbalului pot celebra Generația de Aur printr-o expoziție temporară, culminând cu finala de adio pe Arena Națională pe 25 mai.

Duminică, 26 mai, Arena Națională găzduiește cel mai mare târg de adopții de câini și pisici din acest an, oferind și multe alte activități pentru întreaga familie. În același weekend, Mogoșoaia ClasicFest la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia oferă expoziții de artă, proiecții de filme, concerte și ateliere handmade pentru copii.

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF) prezintă finisajul a două expoziții importante, iar Muzeul Municipiului București invită publicul la vernisajul expoziției dedicate lui Gheorghe Marinescu la Palatul Suțu pe 24 mai. Strada Mătăsari găzduiește ediția a 12-a a evenimentului Femei pe Mătăsari, timp de 3 zile pline de artă, muzică și voie bună.

Pe Calea Victoriei, expoziția „World Press Photo” și instalația interactivă „ODEON Theatre Fountain” oferă momente memorabile. Asociația Artiștilor Plastici București organizează „Pictăm și expunem pe Calea Victoriei”, iar activitățile artistice pentru copii includ spectacole și ateliere susținute de Teatrul „Stela Popescu” și Biblioteca Metropolitană București.

Citește și: Concerte și evenimente colosale în minivacanța de 1 mai și Paște. Iată locurile în care te poți distra la maxim pe litoral

Tags: