- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce sume ar putea plăti lunar utilizatarii Netflix, după introducerea noilor taxe. Compania ia măsuri

10 Feb, 12:26 • Stefan Simion
Strategia Netflix suferă noi modificări! Reprezentanții companiei vor introduce taxe suplimentare pentru utilizatori.
Ce sume ar putea plăti lunar utilizatarii Netflix, după introducerea noilor taxe. Compania ia măsuri

Netflix anunță schimbări de proporții! Utilizatorii vor fi obligați să plătească taxe suplimentare în anumite situații, citează stiripesurse.ro.

Sunt luate măsuri drastice din partea companiei. Reprezentanții încearcă să împiedice utilizatorii să mai împartă parola contului personal cu mai multe persoane, precum membri ai familiei sau prieteni. Taxele suplimentare au fost deja introduse în patru țări, mai exact, în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania.

Astfel, dacă abonamentul unui cont apare partajat într-o zonă care nu corespunde cu cea a locuinței utilizatorului, se aplică o taxă suplimentară, anunță marea companie. Abonații vor avea posibilitatea de a oferi acces la contul lor, însă pentru cel mult două persoane din afara locuinței. Pentru fiecare „subcont” în plus se va implementa o taxă lunară pe care utilizatorii trebuie să o achite.

Netflix, cel mai mare serviciu de streaming

Netflix este cunoscut drept cel mai mare serviciu de streaming din întreaga lume. Compania a promis investitorilor că va implementa această regulă încă de acum câțiva ani, însă responsabilii nu au făcut nimic în acest sens până acum.

Netflix
Netflix

Vezi și: Codurile secrete pe care Netflix le-a ținut ascunse până în 2023. Vei avea acces la filme pe care nu le pot viziona toți abonații

Utilizatorii trebuie să stabilească o locație principală a contului. Dacă abonații nu țin cont de această rugăminte, responsabilii companiei vor folosi adresa IP și ID-ul dispozitivului pentru a configura locația automat. Persoanele care dețin abonamentul vor putea controla cine are acces la contul lor, și de asemenea, se vor putea identifica utilizatorii care se află în afara adresei principale stabilite, având în vedere limitele impuse.

Taxa suplimentară pentru „subconturile” folosite de utilizatori aflați în afara locuinței principale este de 8 dolari în Canada și Noua Zeelandă, 4 euro în Portugalia, și de altfel, 6 euro în Spania. La momentul actual, compania nu a vorbit despre plățile suplimentare pe care le vor impune celorlalte țări.

Abonații nu vor fi împiedicați din a-și folosi propriul cont în afara locuinței. Aceștia vor putea folosi un cod unic de accesare în acest sens. Ba mai mult de atât, vor avea posibilitatea de a-și transfera profilul către un nou cont, pentru a vedea în continuare lista salvată și istoricul de supraveghere.

Citește și: Un nou tip de fraudă cibernetică! Ai cont la Netflix? Eşti în pericol să rămâi fără bani pe card

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult