- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cod portocaliu de vreme severă în România. 14 județe sunt sub avertizare meteo

31 May, 10:13 • Bumbeneci Diana
Vremea rămâne instabilă și astăzi,. Sunt anunțate ploi și furtuni în 14 județe din România.
Cod portocaliu de vreme severă în România. 14 județe sunt sub avertizare meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme rea pentru mai multe zone ale țării.

Cod portocaliu de vreme severă în România

Potrivit avertizării meteo cod galben, miercuri, 31 mai, între orele 11:00 și 23:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte.

meteo
meteo

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astăzi, izolat, și în celelalte regiuni.

În a doua parte a zilei de joi (01 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată. Avertizarea cod portocaliu este valabilă joi, 31 mai, între orele 12:00 și 20:00.

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Vezi și: Guvernul României face anunțul oficial pentru profesorii în grevă! „Venit net de 4.000 de lei, în două tranșe pentru profesori/ 1.500 lei pentru personalului nedidactic”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult