- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Coletul”, noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără bani în cont. Iată ce să NU faci sub nicio formă

16 Oct, 16:15 • Cornel Ghimeșan
Românii devin tot mai des victime ale escrocilor. Recent, o femeie din Sebeș, Alba, s-a trezit că a rămas fără bani pe card.
Coletul, noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără bani în cont. Iată ce să NU faci sub nicio formă

Tot mai mulți escroci dau țepe românilor în încercarea de a-i lăsa fără bani în cont și de a se îmbogăți ei peste noapte. Cea mai recentă metodă de înșelătorie la care apelează mulți este „colectul”.

Citește și Bani GRATIS de la stat înainte de sărbători! Cine sunt românii care vor beneficia de sprijin pentru cumpărături

„Coletul”, noua metodă de înșelătorie care te poate lăsa fără bani în cont

Femeia a primit un mail în care era anunțată că are un colet rămas blocat la sediul curierului. Vrând să primească produsul, femeia a ascultat instrucțiunile și și-a băgat datele cardului pe un link din mesajul primit. Ulterior, i-au dispărut banii de pe card și abia atunci și-a dat seama de ce s-a întâmplat și a sunat la poliție.

O femeie a căzut pradă acestei înșelătorii în 17 martie 2023, iar abia acum magistrații de la Judecătoria Sebeș au admis cererea procurorilor. Vinovatul a fost găsit și obligat să înapoieze suma victimei.

„La data de 17.03.2023 persoana vătămată a primit un e-mail prin care era anunțată că livrarea unui colet este blocată, iar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să achite contravaloarea transportului, plata impunându-se a fi efectuată prin intermediul unui link ataşat e-mailului.

Știind că făcuse anterior o comandă pe un site care comercializa îmbrăcăminte, persoana vătămată a accesat link-ul primit și a introdus datele cardului bancar, efectuând o plată de 13,41 lei.

La data de 20.03.2023, prin intermediul aplicației instalată pe telefonul mobil, persoana vătămată a constatat că din contul său bancar a fost efectuată o plată în valoare de 146,99 lei către site-ul BKLOOVZ.net. Întrucât nu a autorizat această plată, persoana vătămată a solicitat blocarea cardului.

Subsecvent, unitatea bancară a creditat contul persoanei vătămate cu suma contestată, astfel că prejudiciul care i-a fost cauzat a fost recuperat integral”, se arată în dosar.

Citește și Se ieftinesc gazele în Europa. Prețurile de referință au scăzut luni cu până la 6,5%

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult