- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Comandă RECORD de mici la o terasă din Capitală. Românii au profitat din plin de ziua de 1 Mai

02 May, 14:08 • Fundeanu Madalina
Cea mai mare comandă de mici la o terasă din Capitală. Record de Ziua Muncii!
Comandă RECORD de mici la o terasă din Capitală. Românii au profitat din plin de ziua de 1 Mai

Românii au făcut o adevărată tradiție de 1 Mai, zi în care a devenit o obișnuință ca toată lumea să mănânce mici. A fost coadă la măcelării, iar grătarele au sfârâit încă de la primele ore ale dimineții, notează Antena 3 CNN.

Cei mai norocoși au fost românii care au ales să meargă la iarbă verde pentru un grătar. La cele mai populare terase din Capitală, unii au avut de aşteptat la conzi imense timp de cel puțin două ore. Grătarele au sfârâit toată ziua în toată România şi, în ciuda proviziilor, unele restaurante au rămas fără carne imediat după prânz.

De asemenea, de 1 Mai s-a înregistrat și o comandă record în Capitală. Nu mai puțin de 350 de mici au fost comandați de un român care a luat tradiția în serios.

Cine și-a dorit să profite de ocazie a trebuit să se trezească de la primele ore ale dimineții. Grătarele au fost încinse devreme, iar primii clienţi s au aşezat la coadă încă de la deschidere.

De exemplu, la Ciotoianu în Drumul Taberei, în primele două ore s-au vândut un sfert din preparatele tradiționale pregătite pentru 1 Mai.

Ai mai putea citi și: Peste 7.000 de kilograme de carne de miel cu prețul începând de la 37,97 lei/ kg vor fi livrate online

mici
mici

Cele mai multe comenzi de mici din an! Record de Ziua Internațională a Muncii

De 1 Mai, românii comandă de şapte ori mai mulţi mici decât într o zi obişnuită. Preţul mediu pentru o porţie de trei mici este de 25 de lei.

„Am observat în ultimii trei ani o creştere semnificativă pentru comenzile de mici şi anticipăm că tendinţa se va menţine şi în acest an, aşa că ne pregătim de o nouă zi de 1 Mai în care vom livra un număr record de pofte. La nivel de trenduri ascendente, vedem o deschidere spre testarea reţetelor reinventate disponibile în platforma noastră: de la sandvişuri cu mici şi sos de trufe şi până la mici pe pâine”, a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand Tazz, conform Agerpres.

Pe de altă parte, bonul mediu înregistrat de 1 Mai pe Tazz pentru o comandă are o valoare de 86 de lei. La polul opus, cea mai scumpă comandă plasată de 1 Mai a avut o valoare de 188 de lei pentru un platou de 20 de mici.

Potrivit sursei citate, românii încep în forţă ziua de 1 Mai, în intervalul 9:00 – 11:00 înregistrându-se 24% din totalul comenzilor de peste zi. Topul momentelor de consum este însă condus de intervalul 12:00 – 15:00, când se înregistrează 49% din comenzi. Aceste preparate faimoase în România sunt alegerea preferată şi pentru cină, în intervalul 16:00 – 19:00 înregistrându-se 20% din totalul comenzilor.

Deşi 1 Mai este ziua de aur pentru comenzile de acest tip, românii aleg acest preparat pentru prânz sau cină şi pe parcursul anului: într-o zi obişnuită sunt comandaţi în medie 350 de mici.

Vezi mai multe știri: Croissantele, gogoșile și tortul de morcovi, cele mai comandate deserturi de către români pe Glovo în zilele de Paște