- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Comoara” de 7 miliarde de euro pusă în joc pentru 100.000 de români. Anunțul AFIR

12 Jan, 10:20 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. Plăți AFIR din fonduri europene pentru aproape 100.000 de persoane.
„Comoara” de 7 miliarde de euro pusă în joc pentru 100.000 de români. Anunțul AFIR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a prezentat public bilanțul contractelor de finanțare pentru investiții cu fonduri europene încheiate în exercițiul financiar precedent. În acest sens, conform informațiilor prezentate de membrii instituțiie, în perioada 2014-2022, au fost semnate aproape 100.000 de contracte de finanțare, în valoare de peste 7 miliarde de euro.

Bani de la AFIR pentru români

Din cele 120.689 de cereri de finanțare primite, în urma procesului de evaluare și selecție au fost semnate contracte cu 96.140 de beneficiari.

Vezi și: Cătălin Predoiu, detalii despre intrarea în Schengen: „România are statut de ţară membră Schengen”

AFIR
AFIR

Conform AFIR, doar în anul 2023 au fost efectuate plăți în valoare de 1,487 miliarde de euro pentru beneficiarii proiectelor de investiții și ai plăților directe compensatorii.

”Am susținut proiecte esențiale în agricultură, infrastructura rurală și în diversificarea economiei locale. Prin implementarea tehnică și financiară a FEADR, AFIR a facilitat accesul la resurse esențiale pentru comunitățile rurale, stimulând inovația, modernizarea și competitivitatea în sectorul agricol.

Aceste plăți reprezintă o etapă importantă în susținerea dezvoltării economice și sociale durabile în mediul rural, contribuind la consolidarea unei agriculturi moderne și a unei infrastructuri adecvate pentru fermieri și comunitățile locale din întreaga țară”, a precizat George Chiriță, director general AFIR.

Vezi și: Calcule. Ce salariu ar trebui să ai dacă vrei să cumperi un apartament cu 2 sau 3 camere în rate

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult