- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cresc facturile românilor! Cât o să plătim în iarna 2023

07 Sep, 12:48 • Bumbeneci Diana
Românii vor plăti mai mult la facturi. Motivul pentru care acestea vor fi mai mari în perioada următoare.
Cresc facturile românilor! Cât o să plătim în iarna 2023

Facturi mai mari pentru români. Una dintre măsurile pe care Guvernul vrea să le ia pentru reducerea cheltuielilor de la bugetul de stat este eliminarea subvenției pentru încălzirea din sistemul centralizat, anunță Antena3.

Cresc facturile românilor

Vestea bună este că acest lucru nu se va produce brusc, ci treptat, în mai multe etape. Mai exact, conform sursei citate, în această iarnă, după ce va intra în vigoare ordonanța de urgență, gigacaloria din Capitală va fi subvenționată doar în proporție de 70%, în timp ce în țară nivelul va fi chiar mai mic, de 50%.

Vezi și: Bilanț complet neașteptat în România. Ce se întâmplă cu numărul pensionarilor dependenți de indemnizație socială în 2023

Facturi
Facturi

Din al doilea an, adică 2025, subvenția va fi de până la 60% din costul total de producție al gigacaloriilor în București și până la 40% în restul țării.

În această iarnă, Bucureștiul va trebui să plătească și mai multe subvenții, care vor fi reduse cu aproximativ 5%.

În al treilea an, adică din 2026, procentul este chiar mai mic. Este vorba despre 50% în București și 30% în alte zone ale țării.

Furnizorul de energie spune că a ajuns să ia un împrumut bancar după ce o parte din subvenție nu a fost plătită de stat timp de șase luni.

Furnizorii mai susțin că nu cer eliminarea treptată a subvențiilor, dar doresc ca acestea să fie plătite la timp, astfel încât să poată continua să funcționeze.

Citește și: Se majorează voucherele de vacanță! Mai mulți români nu vor mai avea dreptul la acestea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult