- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De ce doar 7 din 10 români folosesc anvelope de sezon. Restul preferă variantele „all season”

15 Nov, 10:22 • Cornel Ghimeșan
Un studiu de piaţă realizat de Mediabook Company, la solicitarea Arcoplast Anvelope, relevă că aproape trei sferturi dintre români (71,5%) folosesc anvelopele de iarnă şi de vară pentru autoturismul personal, în timp ce mai puţin de o treime (28,5%) utilizează anvelopele de tip "all season".
De ce doar 7 din 10 români folosesc anvelope de sezon. Restul preferă variantele all season

De ce doar 7 din 10 români folosesc anvelope de sezon. Conform studiului, mai mult de jumătate dintre români (58%) schimbă anvelopele maşinii personale o dată la doi sau trei ani, iar 53% cheltuie între 800 şi 1.200 de lei pentru un set de patru anvelope. La întrebarea „Cât de des înlocuiţi anvelopele uzate cu unele noi?”, 10,3% din totalul celor chestionaţi au răspuns că înlocuiesc anvelopele maşinii personale cu unele noi o dată pe an, în timp ce 29% au spus că fac această achiziţie o dată la patru sau cinci ani, iar 3,2% înlocuiesc anvelopele vechi cu unele noi o dată la şase sau mai mulţi ani, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei vrea să-i taie salariul lui Clotilde Armand. Ce se întâmplă cu bonusul de 30% al primăriţei de la Sectorul 1

Conform cercetării Mediabook Company, la solicitarea Arcoplast Anvelope, 28,8% dintre respondenţi alocă peste 1.200 de lei pentru cumpărarea unui set de patru anvelope, în timp ce 18,2% au un buget între 600 şi 800 de lei. De asemenea, două treimi dintre români (66,1%) au declarat că îşi cumpără anvelopele din magazinele de specialitate, service-uri auto sau de la dealeri locali, aproape un sfert (24,4%) au subliniat că magazinele online sunt sursa din care cumpără anvelope, 7% au ales ca răspuns varianta „hypermarket”, iar 2,5% folosesc mai multe surse de achiziţionare.

Citeşte şi: Veste uriaşă pentru fermierii români. Decizie de ultimă oră luată de Petre Daea pentru finalul anului 2022

Legat de preţ, 87,8% au răspuns că acest criteriu este important sau foarte important. Alte criterii luate în calcul la achiziţionarea anvelopelor sunt marca, eficienţa, rezistenţa, zgomotul produs la rulare, precum şi frânarea şi manevrabilitatea pe diverse tipuri de carosabil.

Sondajul „În siguranţă la volan” a fost realizat în perioada 13 iunie – 13 iulie 2022 pe un eşantion de 645 de respondenţi din mediul online, la solicitarea Arcoplast Anvelope, de către Mediabook Company.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult