- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizia de zile mari a lui Nicușor Dan: la data de 1 iulie să se desființeze construcțiile ilegale din Centrul Vechi

09 Jun, 21:19 • Constantin Cristina
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan pune stop construcțiilor ilegale din Centrul Vechi. Termenul este până la 1 iulie.
Decizia de zile mari a lui Nicușor Dan: la data de 1 iulie să se desființeze construcțiile ilegale din Centrul Vechi

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, dă ultimatumul privind construcțiile ilegale din Centrul Vechi, potrivit ziare.com.

Citește și: Nicușor Dan: românii vor suporta amenzi majorate de 40 de ori dacă nu respectă aceste reguli

Decizia de zile mari a lui Nicușor Dan: la data de 1 iulie să se desființeze construcțiile ilegale din Centrul Vechi

Oficialul a anunțat faptul că, agenții economici din Centrul Vechi au termen până la 1 iulie să demoleze toate construcțiile ilegale de pe domeniul public.

Tot el adaugă că măsura vine în urma unor depistări ce pun în pericol viața cetățenilor, iar desființarea clădirilor ilegale va ține de siguranță, dar și de estetica zonei.

„Le-am dat termen ca până la data de 1 iulie să desființeze construcţiile ilegale de pe domeniul public, precum terasele închise, podine din lemn şi orice alte elemente care nu respectă regulamentele de urbanism şi care limitează accesul autospecialelor ISU. Terasele trebuie să respecte limita de spaţiu impusă de lege, astfel încât să păstreze un culoar de minim 4 metri pentru a permite trecerea maşinilor de intervenţie”, scrie Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan
Nicușor Dan

 

De asemenea, toți operatorii economici au fost de acord cu Nicușor Dan și au intenția de a intra în legalitate, mai ales în ceea ce privește copertinele și firmele luminoase de pe clădiri. Astfel, pașii pentru această măsură vor începe cu solicitarea autorizațiilor de construcție pentru toate clădirile în cauză.

„Toți operatorii economici prezenți au afirmat intenția de a intra în legalitate inclusiv în privința copertinelor și firmelor luminoase de pe clădiri. În acest sens, vor începe demersurile prin solicitarea autorizațiilor de construcție pentru toate aceste elemente. Totodată, am decis că vom lucra împreună la stabilirea unui program pentru scoaterea şi ridicarea gunoiului şi pentru spălarea străzilor din Centrul Vechi. Acest program nu va fi suprapus cu orarul de aprovizionare”, mai scrie primarul general.

Alte articole: Nicușor Dan le transmite românilor să rămână la încălzirea în sistem centralizat. „Centrala termică de apartament va fi interzisă la un moment dat”