- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizia luată de Guvern. 1.000 de lei, bani de la stat pentru cei care îndeplinesc o anumită condiție

02 Apr, 21:12 • Bocioacă Bianca
Cine sunt românii care vor primi salarii mai mari. Potrivit unei Ordonanțe de Urgență adoptată de Guvern, unii salariați vor primi mai mulți bani.
Decizia luată de Guvern. 1.000 de lei, bani de la stat pentru cei care îndeplinesc o anumită condiție

Mai mulți bani pentru români. Guvernul României a adoptat joi, 28 martie, o Ordonanță de Urgență care aduce vești bune pentru trei categorii importante de angajați: cei din Ministerul Apărării Naționale (MapN), cei din instituțiile de ordine publică și cei din domeniul securității naționale. Ordonanța prevede o majorare salarială de până la 30% pentru personalul din aceste instituții.

Citește și: Noul pasaj de la Chiajna, finanțat cu bani din PNRR. Licitația va avea loc până la finalul lui 2024

Mai mulți bani pentru români

Una dintre măsurile importante cuprinse în acest document este creșterea salariilor angajaților din MApN și din celelalte instituții menționate, într-un efort de a recompensa și de a încuraja munca acestora în demonii esențiale pentru siguranța națională. Totodată, se prevede dublarea valorii indemnizațiilor pentru participarea la misiuni, exerciții și aplicații militare. Acest lucru înseamnă minimum 1.000 de lei în plus lunar pentru foarte mulți angajați.

Citește și: Cele mai mari greșeli pe care le fac cei care investesc bani. Un guru financiar vine cu sfaturi prețioase

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a explicat că această măsură vizează să ofere un impuls semnificativ pentru personalul din aceste sectoare, subliniind importanța contribuției lor la securitatea șu stabilitatea țării. Acesta a adăugat că aceste modificări vin în sprijinul angajaților care se implică în misiuni de instrucție sau în exerciții militare, atât pe teritoriul național, cât și în afara acestuia.

„Prin această ordonanţă se acordă o majorare salarială de până la 30% din solda de funcţie sau salariul de funcţie sau salariul de bază, pentru personalul din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Totodată, se reglementează dublarea, raportat la anul 2018, a indemnizaţiei de delegare – detaşare pentru personalul din instituţiile de apărare ordine publică şi securitate naţională, care participă la misiuni de instrucţie, exerciţii militare şi aplicaţii în tabere sau un poligoane, cu participare internaţională sau misiuni pe teritoriul României cu durată mai mare de 48 de ore şi la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care au locul permanent de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, conform Agerpres.