Rețetă de drob din carne de pui. Dacă vrei o variantă lejeră a drobului clasic pentru masa de Paște, acest drob de pui este alegerea perfectă.
Pentru drog din carne de pui ai nevoie de următoarele ingrediente:
500 g piept de pui
100 g ficăței de pui
3 ouă
2 fire ceapă verde
2 căței de usturoi
1 morcov mic
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
50 g smântână
50 g pesmet
sare și piper după gust
2 ouă fierte țări (pentru mijloc, opțional)
1 ou crud (pentru uns deasupra)
Citește și: Cum vopsești ouăle de Paște în mod natural și cum obții culori vii care să nu afecteze interiorul oului
Carnea de pui se spală și se pune la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute.
Între timp se pregătesc legumele. Se toacă ceapa și verdețurile si morvocul.
Ouăle se pun la fiert.
Carnea fiartă se toacă mărunt și se amestecă cu legumele, pesmet, smântâna, ouăle, sarea și piperul.
Din compoziția rezultată se umple jumătate de tavă, se așează ouăle fierte, apoi se adaungă restul compoziției.
Citește și: Carnea de miel, tot mai scumpă cu două săptămâni înainte de Paște. Ce prețuri găsești în piețe
La final, cu oul bătut se unge drobul și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute,.