- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Drob din carne de pui. Rețetă simplă pentru masa de Paște

10 Apr, 14:10 • Andrei Alina
Dacă nu îți place carnea de miel, dar vrei totuși să ai pe masa de Paște drob, îți recomandăm o rețetă de drob din carne de pui.
Drob din carne de pui. Rețetă simplă pentru masa de Paște

Rețetă de drob din carne de pui. Dacă vrei o variantă lejeră a drobului clasic pentru masa de Paște, acest drob de pui este alegerea perfectă.

Pentru drog din carne de pui ai nevoie de următoarele ingrediente:

500 g piept de pui
100 g ficăței de pui
3 ouă
2 fire ceapă verde
2 căței de usturoi
1 morcov mic
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
50 g smântână
50 g pesmet
sare și piper după gust

2 ouă fierte țări (pentru mijloc, opțional)
1 ou crud (pentru uns deasupra)

Citește și: Cum vopsești ouăle de Paște în mod natural și cum obții culori vii care să nu afecteze interiorul oului

 

Cum prepari drob din carne de pui pentru Paște

Carnea de pui se spală și se pune la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute.

Între timp se pregătesc legumele. Se toacă ceapa și verdețurile si morvocul.

Ouăle se pun la fiert.

Carnea fiartă se toacă mărunt și se amestecă cu legumele, pesmet, smântâna, ouăle, sarea și piperul.

Din compoziția rezultată se umple jumătate de tavă, se așează ouăle fierte, apoi se adaungă restul compoziției.

Citește și: Carnea de miel, tot mai scumpă cu două săptămâni înainte de Paște. Ce prețuri găsești în piețe

La final, cu oul bătut se unge drobul și se coace în cuptorul preîncălzit  la 180 grade pentru aproximativ 40 de minute,.

Urmărește Daily Business pe Google News