- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

După o vară secetoasă, rezerva de apă a țării s-a refăcut. Coeficientul de umplere în lacuri a ajuns la aproape 75%

27 Dec, 16:22 • Gabriela Andreescu
Rezerva de apă s-a refăcut, iar coeficientul de umplere în lacuri a ajuns la aproape 75%, a anunţat, marţi, Administraţia Naţională "Apele Române". Reprezentanţii ANAR menţionează că necesarul de apă este asigurat pentru toţi beneficiarii (alimentare cu apă, producere de energie electrică etc.) pe baza programului de exploatare a lacurilor de acumulare.
După o vară secetoasă, rezerva de apă a țării s-a refăcut. Coeficientul de umplere în lacuri a ajuns la aproape 75%

Rezerva de apă a României este în prezent asigurată, informează reprezentanții Administrației Naționale Apele Române într-o postare pe pagina oficială de Facebook. Dacă în perioada verii instituția care administrează apele din domeniul public al statului a menținut coeficientul de umplere în jurul valorii de 70%, în prezent acesta se situează la 75%.

Necesarul de apă este asigurat pentru perioada iernii, informează ANAR

„Asigurăm la această oră necesarul pentru pentru toţi beneficiarii (prioritară fiind alimentarea cu apă a populaţiei), iar acesta este suficient pe toată durata iernii. Prin măsurile pe care specialiştii noştri le iau, de gestionare a volumelor disponibile în principalele 40 de lacuri şi de stocare a rezervelor de apă, reuşim să optimizăm modul de utilizare a resursei de apă din punct de vedere cantitativ. De aceea, dacă în perioada verii am menţinut coeficientul de umplere în jurul valorii de 70%, astăzi acesta se situează în jurul valorii de 75% „,subliniază sursa citată.

Citește și: Alexandru Rafila, vorbește despre dezastrul creat de sezonul gripal: „Copiii cu forme uşoare sau medii nu trebuie să meargă la spital”

Reprezentanţii ANAR menţionează că necesarul de apă este asigurat pentru toţi beneficiarii (alimentare cu apă, producere de energie electrică etc.) pe baza programului de exploatare a lacurilor de acumulare. Acest program este reactualizat lunar şi avizat de către specialiştii de la Administraţia Naţională „Apele Române” împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale din domeniul apelor, ai principalilor deţinători de obiective hidrotehnice şi beneficiari de apă brută şi se aprobă de către autoritatea publică centrală din domeniul apelor, respectiv de Ministerul Mediului – România.

Necesarul de apă al României este asigurat pentru iarnă, informează ANAR. Sursa foto: Facebook
Necesarul de apă al României este asigurat pentru iarnă, informează ANAR. Sursa foto: Facebook

Programul este realizat în funcţie de estimările debitelor medii afluente în principalele lacuri şi pe baza prognozelor hidro-meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie RA şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor

Citește și: Românii care ar putea primi până la 10.000 de euro de la stat

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult