- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Electric Castle 2023. Cât costă o noapte de cazare în capsulele de dormit. Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi la festival

19 Jul, 11:55 • Toma Anca
Electric Castle 2023. Mai sunt doar câteva ore până când începe unul dintre cele mai așteptate festivaluri din an. Acesta se desfășoară pe Domeniul Banfy, de lângă Cluj-Napoca, iar participanții se pot caza în campingul de lângă vechiul castel. Cea mai nouă, dar și confortabilă opțiune de cazare este capsula de dormit, însă prețul este unul destul de piperat.
Electric Castle 2023. Cât costă o noapte de cazare în capsulele de dormit. Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi la festival

Electric Castle 2023. Organizatorii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile, vor fi amenajate 12 scene, pe care vor urca nu mai puțin de 300 de artiști.

Avem foarte multe zone noi în festival, reamneajări, activităţi noi. Bineînţeles, un festival mai mare, cu 12 scene, dintre care două sunt noi, 300 de artişti cântă în line-up. Am promis o experienţă de festival 24 de ore din 24 şi într-adevăr aşa este. Distracţia nu se opreşte niciodată, a declarat Renate Rozenberg, PR Electric Castle.

La festival participă o mie de tineri pentru care nu distracţia este pe primul plan, ci bunul mers al evenimentului. Eu sunt în departamentul de sponsori. N-am mai făcut asta în viaţa mea. Şi am zis să-mi fac prieteni noi, să vin la festival, să ascult muzică nouă, a declarat Smaranda Moisescu, voluntar.

Electric Castle 2023. Cât costă o noapte de cazare în capsulele de dormit

O capsulă de dormit pentru două persoane se închiriază cu 545 de euro pentru tot festivalul, dar este dotată cu aer condiționat, este iluminată, are prize pentru încărcarea telefoanelor mobile și un detector de fum.

Cine vine cu cortul lui, plăteşte 55 de euro pe noapte. Mulți dintre localnici şi-au transformat curţile în spaţii de cazare. Aici ştiu că-şi pot lăsa bijuterii, lucruri importante la noi în casă, îşi pot lăsa mâncare la frigider, spune Letiţia, localnică, potrivit Observatornews.ro.

Citește și: Electric Castle a dat lovitura! Cum sunt direcționați turiștii din Barcelona către festivalul din Ardeal

Cine se urcă pe scenă la Electric Castle 2023

Festivalul de muzică electronică va avea loc în perioada 19 – 23 iulie 2023. Organizatorii au pregătit un eveniment senzațional pentru cei care vor fi prezenți. Sute de artiști vor urca pe scenă în această vară.

Unul dintre este Macklemore. A câștigat 4 premii Grammy pentru albumul de debut. La Electric Castle vine cu un nou album, iar show-ul promite să compenseze absența de pe scenă din ultimii ani. Este primul artist rap care ajunge headliner la celebrul festival.

Un alt artist care se alătură The Chemical Brothers și Peggy Gou, în categoria headlinesc EC din muzica electronică, este Jamie xx. Cântărețul care se află în spatele fenomenului The xx s-a axat pe cariera solo în ultimii ani, fiind cunoscut drept un expert în improvizații live. A participat la cele mai mari festivaluri ale lumii.

Cei care vin la Electric Castle se vor bucura de punk cu Iggy Pop, post-rock cu Sigur Ros, folk pop cu George Ezra și trip-hop cu Morcheeba. Trupa Morcheeba, una dintre cele mai bune formații trip-hop, revine la castel cu unele dintre cele mai cunoscute hituri, dar și cu melodii mai noi, lansate anul trexut.

Deși au trecut 30 de ani de la lansarea “Chime”, cel mai cunoscut hit al trupei Orbital, artiștii din Marea Britanie sunt la fel de energici ca la începutul carierei muzicale. Membrii trupei s-au separat și împăcat. iar acum revin în turneu, spre bucuria fanilor stilului muzical electro.

James Lavelle, fondatorul trupei UNKLE cu care a fost deja prezent în festival, se va alătura și el ediției de anul acesta. Un alt artist este Huey Morgan, fostul membru al trupei Fun Loving Criminals.

Duo-ul berlinez Booka Shade și canadianul Tiga se vor alătura momentelor de neratat, care vor fi deschise de Rezz, Romy și Noga Erez. Alte trupe și artiști de renume care vor veni la Electric Castle 2023 sunt Boy Harsher, trupa americană de darkwave, inspirată din filmele lui David Lynch, alături de Emma Ruth Rundle.

La festival vor fi prezenți și artiști români, cum ar fi  Ian, Oscar, Șatra BENZ, Specii și Bitză, Nane și Rava. MARKO GLASS X BVCOVIA, Lil Cagula și Macanache se numără și ei printre cântăreții care vor urca pe scenă de la Electric Castle.