- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gafele din Educație nu se mai termină! Eroarea de corectare de la Evaluarea Națională i-ar fi ruinat viitorul unui elev. Ce notă a primit după contestație

05 Jul, 13:24 • Constantin Cristina
Un elev s-a confruntat cu o eroare majoră la corectarea la Evaluarea Națională. Nota inițială era de 6,60 la matematică și a crescut la 9,50, după contestație.
Gafele din Educație nu se mai termină! Eroarea de corectare de la Evaluarea Națională i-ar fi ruinat viitorul unui elev. Ce notă a primit după contestație

Gafele din Educație nu se mai termină! Tot mai mulți elevi au primit note mici la examene și au decis să facă contestație, sperând la o notă mai mare, a transmis antena 3 CNN.

Erorile de corectare i-a dat peste cap pe mai mulți elevi. Este și cazul unui elev, care din cauza erorii putea avea viitorul ruinat. Cu nota obținută inițial la proba de Matematică, adică 6,60 nu avea nicio șansă să intre la liceu mult dorit.

Citește și: Ministerul Educației: Au fost publicate rezultatele oficiale la Evaluarea Națională 2023. Rata de medii peste 5 este mai mică decât în anii trecuți. Topul școlilor din București

Gafele din Educație nu se mai termină! Eroarea de corectare de la Evaluarea Națională i-ar fi ruinat viitorul unui tânăr. Ce notă a primit după contestație

Filip a depus contestație, fiind sigur că a rezolvat în totalitate cerințele și într-un mod corect și avea cum să ia o notă atât de mică. Așa că, în urma contestației, băiatul a primit 9,50.

contestație, Evaluare Națională
contestație, Evaluare Națională

Mama elevului a prezentat situația pe Facebook, acolo unde a subliniat că o astfel de greșeală poate avea efecte grave asupra copiilor.

„Filip a ieșit din examenul de evaluare la mate spunând că a făcut aproape tot corect. L-a verificat și proful de mate și a confirmat, l-a felicitat și i-a spus că ia 9,50 minim la mate. Dar când s-au afișat notele săptămâna trecută…ȘOC TOTAL…6,60 la mate!”, a scris femeia.

Cu noua notă obținută, Filip poate merge la liceul pe care și-l dorește.

„Am făcut contestație, evident, și azi…nota lui Filip este una dintre cele 3 note la nivel național care au fost crescute cu mai mult de 2 puncte, adică aproape cele 3 puncte pierdute, din cauza erorii de corectare! De la 6,60 la 9,50 a crescut nota la mate! Ii iese media peste 9 si s-a ridicat cu 5000 de poziții în clasamentul pe București, ceea ce înseamnă că are șanse să intre la liceul unde își dorește”, a mai adăugat mama băiatului.

Dacă tânărul nu ar fi făcut contestație, media de admiere la liceu ar fi fost extrem de mică și nu mai avea șanse să intre unde voia.

„Lecția zilei: să ai încredere în copil când el îți spune și îți arată că a făcut aproape totul corect! M-au sunat și diriginta și directoarea de la școala lui, șocate de situație, ziceau că nu au mai văzut așa ceva…o eroare atât de mare de corectare! Știu că și cei care au corectat greșit sunt oameni, deci pot greși, dar sincer…și noi și copilul puteam să ne lipsim de stresul ăsta!

Noroc că și noi și el avem ficații tari, că el știa ce făcuse și noi l-am susținut 100%, dar nu pot să mă întreb…altul mai slab de înger ar fi fost extrem de afectat… sau altul a cărui familie l-ar fi certat crunt pentru rezultat, cum s-ar fi simțit? Deci fiți alături de copiii voștri, indiferent de rezultat. În fine, totul e bine când se termină cu bine”, a încheiat mama elevului.

Alte articole: România Educată şi economia: Notele la Evaluarea Naţională, corelate cu situaţia materială a familiilor. Elevii din cele mai sărace regiuni au cele mai puţine medii peste 5