- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gata cu aglomerația pentru românii care merg la mare! Un important pasaj rutier de pe Autostrada Soarelui va fi gata mai devreme

04 May, 18:27 • Lupu Alexandra
Românii nu vor mai sta la cozi uriașe pe Autostrada Soarelui. Un important pasaj rutier va fi gata înainte de termen.
Gata cu aglomerația pentru românii care merg la mare! Un important pasaj rutier de pe Autostrada Soarelui va fi gata mai devreme

Vestea momentului pentru români! Sorin Grindeanu a anunțat pe parcursul zilei de astăzi, 4 mai, că lucrările de pe Autostrada Soarelui, care vor elimina cozile uriașe, vor fi gata înainte de termen. Concret, vorbim despre lucrările de la pasajul Drajna din județul Călărași, informează ziare.com.

Lucrările de pe Autostrada Soarelui, gata înainte de termen

Sorin Grindeanu aduce o veste bună pentru români. Ministrul Transporturilor a declarat pe parcursul zilei de astăzi că lucrările de pe Autostrada Soarelui vor fi gata înainte de termen, astfel, oamenii care merg la mare nu se vor mai confrunta cu aglomerația infernală din trafic.

Sorin Grindeanu a confirmat că, în doar 15 luni de la începerea lucrărilor de la pasajul Drajna din județul Călărași, ele au un stadiu fizic de 94%. De executarea lucrărilor se ocupă un constructor român. Ele au fost demarate în decembrie 2021 și vor fi gata înainte de iunie 2023, așa cum arată ultimele informații.

Citește și: S-a decis! De când vor putea circula românii cu metroul direct la Aeroportul Otopeni. Sorin Grindeanu: „Sunt convins că acest proiect va fi unul de succes”

Din acest punct de vedere, ministrul Transporturilor precizează că pasajul de la Drajna va îmbunătăți considerabil traficul rutier de pe DN21, în mod special pe timpul verii. Sorin Grindeanu menționează că, până la deschiderea circulației de pe Autostrada Soarelui, în respectiva porțiune de drum, mai mult câteva lucrări care trebuie să fie finalizate, precum: așternarea stratului uzură, montarea indicatoarelor rutiere, mici lucrări la girații și nu numai.

„Lucrările la pasajul Drajna (Călăraşi) vor fi finalizate înainte de termenul contractual! Constructorul român s-a mobilizat exemplar şi în doar 15 luni a ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de 94%. Acestea au fost demarate în decembrie 2021 şi vor fi gata înainte de iunie 2023”, informează ministrul Transporturilor.

Autostrada Soarelui
Autostrada Soarelui

„După deschidere, pasajul de la Drajna va îmbunătăți considerabil traficul rutier pe DN21, în special în perioadele de vară. Până la deschiderea circulației mai sunt însă câteva lucrări care trebuie finalizate de la montarea stâlpilor de iluminat; așternerea stratului uzură; montarea indicatoarelor rutiere, a parapetelor de protecție; mici lucrări la girații”, a mai precizat Grindeanu.

Așadar, cozile uriașe de pe Autostrada Soarelui vor fi eliminate, chiar înainte de termen. Pasajul rutier de la Drajna va traversa calea ferată de mare viteză CF800 și DN21.

Vezi și: Sorin Grindeanu cere 4 miliarde de lei la rectificarea bugetară. Ministrul Transporturilor explică că suma este necesară pentru finanțarea lucrărilor pe Autostrada Moldovei