- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Reguli pentru românii care trec granița. S-au stabilit pentru următorii 2 ani

25 May, 13:06 • Bumbeneci Diana
Podul Giurgiu Ruse intră în reparații timp de doi ani. Sunt reguli majore pentru românii care călătoresc peste graniță.
Reguli pentru românii care trec granița. S-au stabilit pentru următorii 2 ani

Podul Giurgiu-Ruse intră în reparații pentru o perioadă de doi ani, anunță bulgarii, iar timpii de așteptare vor crește alarmant la graniță. În acest sens, românii care voiau să meargă cu mașina în Bulgaria sau Grecia trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare.

Bulgaria va demara lucrările de consolidare la Podul Giurgiu-Ruse

Începând cu vara aceasta, Bulgaria va demara lucrările de consolidare la Podul Giurgiu-Ruse. Acestea urmează să se desfășoare pe o perioadă extinsă. Din această cauză, șoferilor li se vor impune anumite restricții.

Probabil, din această cauză, va fi foarte mult trafic pentru șoferii care aleg să călătorească în Grecia vara aceasta prin Bulgaria. Așadar, aceștia trebuie să aibă multă răbdare.

Începând din luna iulie, lucrările de consolidare la Podul Giurgiu-Ruse din Bulgaria vor începe, ceea ce va însemna că traficul va fi redirecționat pe o singură bandă pentru următorii doi ani.

Zilnic, mii de vehicule, inclusiv cel puțin 1000 de camioane, traversează podul de la Ruse. Apoi, vara, peste un milion de români călătoresc peste Podul Prieteniei în direcția Greciei.

Feribot Giurgiu-Ruse pentru sprijinul traficului

Potrivit autorităților din domeniul transporturilor, se ia în calcul ca între Giurgiu și Ruse să funcționeze și un de feribot, care va permite transportul de autovehicule. La ora actuală însă, nu se știe dacă această opțiune va fi valabilă, având în vedere că un feribot are o capacitate limitată de transport. Mai exact, nu poate transporta mai mult de 200 de camioane cu o capacitate de 40 până la 45 de tone pe zi. Timpul de transport de la granița cu Bulgaria până la granița cu România este de aproximativ o oră.

Podul cu o lungime de 2 kilometri a fost inaugurat în anul 1954. De atunci, nu s-au efectuat reparații la structura sa de rezistență decât până acum câțiva ani, iar lucrările de acum sunt extrem de necesare, însă vor crea și nenumărate nemulțumiri în rândul celor care vor avea nevoie să călătorească în Bulgaria, Grecia, Turcia și nu numai.

Citește azi și: Fonduri nerambursabile de 50.000 de euro pentru fiecare român. Cum poți primi banii

Podul Giurgiu-Ruse/Podul Prieteniei

Puțini români știu că Podul Giurgiu -Ruse are ca denumire simbolică și Podul Prieteniei și a fost inaugurat la data de 20 iunie 1954 și proiectat de V. Andreev. Podul, de o importanță majoră pentru turismul și economia mai multor țări are o lungime de 2,8 kilometri și este unul dintre cele două poduri care traversează fluviul Dunărea în zona de frontieră dintre România și Bulgaria, celălalt fiind Podul Calafat-Vidin.

Traficul suplimentar este preluat de bacuri. Partea centrală a podului poate fi ridicată pentru a permite trecerea navelor de dimensiuni mai mari.

Citește și: Anunțul care va bucura toți românii. Ministrul Florin Barbu: „Au intrat banii în conturi”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult