- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest

13 Nov, 08:02 • Bumbeneci Diana
Luni se dă startul înscrierilor pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest (ESC) 2023. Noua ediție vine cu mari surprize pentru participanți.
Încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest

Înscrierile pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest (ESC) 2023 încep luni. În acest context, compozitorii, români şi/sau străini, se pot înscrie până pe 11 decembrie cu piese originale în primă audiţie.

Eurovision 2023 vine cu noutăți

Selecţia Naţională Eurovision România aduce o serie de noutăţi pentru ediţia din 2023 a concursului, câştigătorul urmând să fie desemnat exclusiv prin votul publicului. Fiecare piesă va fi votată pe durata difuzării acesteia.

O altă noutate impresionantă face referire la modalitatea de înscriere. Mai exact, piesele pot avea sau nu interpret. În cazul înscrierii unei piese fără intepret (cu interpret „de studio”), interpretul care va intra în concurs va fi propus de echipa Eurovision România şi ales de comun acord cu autorul/autorii melodiei.

Te-ar mai putea interesa și: Mai multă vacanță pentru români, cu ocazia Sfântului Andrei și zilei de 1 decembrie. Guvernul a decis cine va avea zile libere în plus

Încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest
Încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Eurovision Song Contest

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere şi de organizare a concursului sunt disponibile în Regulamentul Selecţiei Naţionale, care poate fi accesat pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

Selecţia Naţională cuprinde etapele de înscriere, preselecţie şi selecţie, în urma cărora se va alege cea mai bună piesă pentru a reprezenta România la Liverpool. Cea mai îndrăgită piesă va reprezenta țara în luna mai 2023.

Preselecţia pieselor va fi organizată în intervalul 14-16 decembrie. Ulterior, se va trece la publicarea rezultatelor preselecţiei celor 12 compoziţii.

Depunerea şi soluţionarea eventualelor contestaţii va avea loc pe 17 şi 18 decembrie, urmând ca publicarea rezultatelor finale ale preselecţiei să fie făcută pe 19 decembrie. După încheierea perioadei de înscrieri, cele 12 piese finaliste vor fi alese de membrii juriului preselecţiei.

Câştigătorul, reprezentant al României la competiţia internaţională ESC 2023, va fi ales pe 11 februarie. Reprezentantul țării va fi ales în cadrul unui show realizat şi difuzat în direct de Televiziunea Română.

Ediţia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc în Marea Britanie, care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Mult așteptatul concurs muzical va avea loc la Liverpool Arena şi va consta în două semifinale, transmise în direct pe 9 şi 11 mai, şi o finală, pe 13 mai 2023.

Amitnim că în toți acești ani, cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). De atunci, majoritatea concurenților nu au reușit să ajungă în marea finală.

Mai poți citi: Borșul – otrava din farfuria ta. Cum poate deveni acest ingredient o adevărată problemă pentru organism

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult